© Manon Zondervan
Categorie:Amsterdam

Luxe winkelen in Amsterdam

In Amsterdam vindt u o.a. een bekroonde luxe winkelstraat en een fantastisch warenhuis. Amsterdam staat al eeuwen bekend als diamantstad en er zijn talloze streetwear- en denimwinkels te ontdekken. Met deze insider tips weet u een aantal van de meest prestigieuze winkels in Nederland te vinden.

De meest exclusieve winkels in Amsterdam

Van lokale boetiekjes in de 9 Straatjes tot de schitterende etalages van de meest prestigieuze modehuizen van Europa: de stijlvolle stad Amsterdam biedt een overvloed aan mogelijkheden om heerlijk te winkelen (of verlangend naar etalages te staren). De ontspannen levensstijl van de stad inspireert daarnaast een nieuwe generatie ontwerpers, van wie de streetwear- en denimwinkels fans over de hele wereld hebben. 

Ontdek het onafhankelijke winkelgebied van Amsterdam

Kenners lopen de internationale ketens voorbij en bezoeken de kleine boetiekjes en onafhankelijke designers in de Amsterdamse 9 Straatjes. Dit netwerk van negen smalle steegjes kruist de prachtige kanalen en is een fantastisch winkelgebied voor haute couture, sieraden, elegante vintagewinkels en bijzonder antiek. Hier vindt u ook de beste cafés, restaurants en barretjes om uw nieuwe aanwinsten te vieren.

Omring uzelf met internationale modemerken

Elke stad heeft zijn luxe winkelstraat waar voorbijgangers verlangend bij de etalages van luxe modehuizen blijven staan. De bekendste in Amsterdam is de P.C. Hooftstraat, die is vernoemd naar de bekende Nederlandse dichter en toneelschrijver Pieter Corneliszoon Hooft. De straat ligt tussen het Vondelpark en Museumplein. Hier vindt u bekende luxe modemerken als Chanel, Prada, Dior, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Jimmy Choo. Kort geleden is het dankzij zijn prachtige architectuur en rustige sfeer uitgeroepen tot een van de beste luxe winkelstraten ter wereld. In het luxe Amsterdamse warenhuis de Bijenkorf vindt u niet alleen veel van deze merken, maar ook veel andere hippe merken in een prachtig historisch gebouw aan de Dam in het stadscentrum.

Amsterdam: de diamantstad

Als glinsterende stenen bovenaan uw winkellijstje staan, is Amsterdam de juiste plek. De stad heeft een illuster verleden in de diamanthandel en u vindt hier ook vandaag nog de zeldzaamste en mooiste diamanten sieraden. Coster Diamonds is de oudste diamantslijperij ter wereld. Bezoekers kunnen in het naastgelegen Diamant Museum een schat aan sieraden bewonderen. U kunt daarnaast een rondleiding of workshop diamantslijpen doen. GASSAN Diamonds, in het stadscentrum, is ook een exclusieve handelaar met een lange geschiedenis. Hier specialiseert men zich in sieraden op maat.

Opkomende designers en streetwearmerken

Voor een authentieke Amsterdams winkelervaring worden een aantal minder bekende designer- en streetwearwinkels hoog aanbevolen. Winkels als Pauw, Claudia Sträter, Supertrash en Won Hundred verkopen door Nederlandse designers ontworpen kleding die stijlvol maar relaxed is. Amsterdam staat bovendien bekend als de denimhoofdstad van de wereld. Ontdek de schoonheid van indigo bij het Amsterdamse G-Star Raw en Denham of bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Levi’s Vintage Clothing, die allemaal in de stad zijn gevestigd. Jaarlijks toont de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in januari en juli het talent van opkomende ontwerpers. Zo weet u wat er in de toekomst in de winkels zal liggen. Veel van de modeshows zijn toegankelijk voor het publiek.

Meer exclusieve winkels in de buurt

Bezoek voor exclusieve winkels en luxe goederen zonder de designerprijzen Batavia Stad Fashion Outlet net buiten Amsterdam in Lelystad. Hier vindt u een geweldige selectie kleding met hoge kortingen. Er rijdt dagelijks een bus tussen het centrum van Amsterdam en de outlet.

Tip van de redactie: Als u in een land buiten de Europese Unie woont, komt u mogelijk in aanmerking voor belastingvrij winkelen. U kunt dan de btw over aankopen van meer dan €50,- terugvorderen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer