© Koen Smilde Photography via I amsterdam
Categorie:Amsterdam

Markten van Amsterdam

Vind je het heerlijk om over markten te struinen, naar de koopwaar en curiositeiten op de kramen te kijken en te zoeken naar dat ene speciale koopje? Dit zijn de beste markten van Amsterdam.

  • Ontdek de grootste openlucht markt van Europa.
  • Zoek vintage schatten op de vlooienmarkt.
  • Voel je een echte Amsterdammer als je over de markten slentert.

Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt in de Pijp is de absolute nummer één. Dit is de grootste openluchtmarkt van Europa. U kunt hier van alles vinden, van tropisch fruit en exotische vis tot boeken en elektronica. De marktlui staan bekend om hun typisch Amsterdamse humor, waar u waarschijnlijk niet aan zult ontkomen. De Albert Cuyp markt is elke werk- en zaterdag geopend.

Waterlooplein

De beste vlooienmarkt van Amsterdam bevindt zich achter de Stopera. Het Waterlooplein is een vlooienmarkt waar u oude platen, oude foto's, vintage kleding, tweedehands zonnebrillen en veel leuke curiositeiten kunt vinden. De markt op het Waterlooplein is elke werk- en zaterdag geopend.

Drijvende bloemenmarkt

Langs een deel van het Singel bevindt zich de beroemde bloemenmarkt. Alle bloemen en andere koopwaar zijn uitgestald op drijvende schuiten. Dagelijks worden verse bloemen aangeleverd vanuit de omliggende tuinbouwgebieden. De meeste toeristen kopen tulpenbollen om mee te nemen naar huis of typisch Nederlandse souvenirs bij één van de vele souvenirwinkels die tegenover de markt gelegen zijn. De drijvende bloemenmarkt is elke dag geopend.

Noordermarkt

De Noordermarkt is de buurtmarkt van de Jordaan. Het is een mix van een vlooien- en antiekmarkt en een 'boerenmarkt' met biologische producten. De sfeer is er altijd erg ontspannen. U kunt de Noordermarkt alleen op maandag en zaterdag bezoeken.

Ten Katemarkt

Met meer dan honderd kramen die verse ingrediënten, bloemen, planten, stoffen, schoenen en meer verkopen, vormt deze gezellige markt het kloppende hart van Amsterdam West. De markt vindt iedere dag plaats van 9:00 tot 18:00 uur met uitzondering van zon- en feestdagen

Dappermarkt

Met rond de 250 kramen heeft de Dappermarkt een breed assortiment. Hier wordt echt álles wat je kan bedenken verkocht. Van tulpen en tonijn tot taugé en textiel. Dit is de meest betaalbare en multiculturele markt van Amsterdam. U vindt de Dappermarkt in de Dapperbuurt in Amsterdam Oost. De Dappermarkt is 6 dagen per week te bezoeken.

De Bazaar ('Zwarte Markt')

De Bazaar is de grootste overdekte markt van Europa. Hoewel velen nog altijd over de Zwarte Markt spreken, is de markt tegenwoordig geheel legaal - maar het assortiment is uniek gebleven. U vindt er alles, van meubels en elektronica tot mode en cosmetica. Wie over de Oosterse Markt rondzwerft, waant zich in het Midden-Oosten.

De Bazaar bevindt buiten Amsterdam, in Beverwijk, maar u bent er snel: op zondagen vertrekt van achter het Centraal Station zelfs de razendsnelle Bazaarboot. De Bazaar is op zaterdag en zondag geopend.

Vrijmarkt

Eens per jaar, op Koningsdag, worden er door heel Nederland duizenden vrijmarkten gehouden. De populairste vrijmarkt wordt gehouden in het Vondelpark in Amsterdam. Niet makkelijk te bereiken door de feestende menigte, maar beslist de moeite waard!

Vond je dit interessant? Ontdek meer