© Anne Frank House via Cris Toala Olivares

Het Anne Frank Huis is een museum met een geschiedenis. Het ligt in het centrum van Amsterdam en omvat het 'Achterhuis', waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef.

  • Bezoek het Anne Frank Huis en ervaar hoe het leven van de onderduikers eruit zag.
  • Leer meer over de bijzondere inhoud en geschiedenis van de dagboeken van Anne Frank.
  • Ontdek ook de tijdelijke tentoonstellingen over fascisme en vervolging, toen en nu.
Adres:
Prinsengracht 267
1016GV Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Bezoek het Achterhuis

Het Anne Frank Huis is een museum met een geschiedenis. Het ligt in het centrum van Amsterdam en omvat het 'Achterhuis', waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef.

Anne Frank was een gewoon meisje in buitengewone omstandigheden. Meer dan twee jaar lang beschreef ze de gebeurtenissen in haar dagelijks leven als onderduikster.

Het Dagboek van Anne Frank

Het origineel van Anne's dagboek en enkele van haar notitieboekjes maken deel uit van de vaste tentoonstelling in het Anne Frank Huis. De collectie en de tijdelijke tentoonstellingen van het museum richten zich op de Jodenvervolging tijdens de oorlog, hedendaags fascisme, racisme en antisemitisme.

Ontroerende ervaring

Ervaar zelf hoe het leven van Anne, haar familie, en vele anderen eruitzag terwijl ze onderdoken voor de Duitse bezetters. Houd er rekening mee dat een bezoek aan het Anne Frank Huis een ontroerende ervaring is die al miljoenen mensen van over de hele wereld geraakt heeft.

Openingstijden

Van april tot en met oktober is het museum open van 9.00 uur tot 22.00 uur. Van november tot en met maart is het museum open tot 19.00 uur. Op zaterdagen tot 22:00 uur. In juni, juli en augustus opent het museum om 08:30 uur.

Het Anne Frank Huis is toegankelijk met een online gekocht ticket dat u op de site van het Anne Frank Huis kunt kopen. U reserveert online een tijdslot voor uw bezoek. 

Meer in de omgeving

Naast het Anne Frank Huis is er uiteraard nog veel meer te zien in de omgeving. Een aanrader is bijvoorbeeld het Stedelijk Museum waar u de mooiste 20 eeuwse kunst kunt bekijken. Maar ook filminstituut Eye of technologiemuseum Nemo zijn een bezoekje zeker waard.

Tip van de redactie

Maak uw bezoek naar het Anne Frank Huis compleet met een wandeling vooraf. Een professionele gids laat u tijdens een rondleiding het Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Anne Frank zien. Let op: Een bezoek aan het Anne Frank Huis zelf is niet inbegrepen in deze tour. 

Meer over Anne Frank

Portrait of Anne Frank
Categorie: Lezen

Wie was Anne Frank?

Lees meer over het leven en de onderduikperiode van Anne Frank.

Anne Frank werd beroemd door haar dagboeken die ze schreef tijdens de bezetting.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer