© DutchMen - Shutterstock

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen heeft een imposante verzameling Cobra kunst bijeengebracht. De kunstwerken zijn stuk voor stuk hoogtepunten van de Cobra beweging. Met de collectie houdt het Cobra Museum voor Moderne Kunst het erfgoed van Cobra zichtbaar en het gedachtegoed van deze kunststroming springlevend. Bezoek het Cobra Museum voor Moderne Kunst en aanschouw de topstukken van aanhangers, zoals Karel Appel, Corneille en Constant.

  • Bezoek dit museum voor hedendaagse kunst.
  • Bekijk werken van de grote meesters Karel Appel, Corneille en Constant.
  • Op korte afstand van Amsterdam gelegen.
Adres:
Sandbergplein 1
1181ZX Amstelveen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Kunststroming Cobra

Op 8 november 1948 werd Cobra opgericht tijdens een internationaal kunstenaarscongres in Parijs door kunstenaars uit Copenhagen, Brussel en Amsterdam. De kunstenaars wilden zich afzetten tegen het academisme en grepen terug op primitieve kunst of outsider kunst. Cobra kenmerkte zich door kinderlijke tekeningen met een spontaan en onwetend karakter. Het werk van de Nederlandse oprichters van Cobra, Appel, Corneille en Constant, is van grote betekenis voor de ontwikkeling van moderne kunst in Nederland.

Cobra en meer

Bezoek het Cobra Museum voor Moderne Kunst en duik in de belangrijkste naoorlogse kunststroming van Nederland. In een architectonisch hoogstandje van architect Wim Quist zijn alle betrokken kunstenaars en alle kunstvormen in de collectie vertegenwoordigd. Naast de topstukken uit de Cobra kunststroming is er ook een vleugel ingericht met stukken uit het Rijksmuseum Amsterdam en Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

Het museum ligt in het groene Amstelveen, grenzend aan de stad Amsterdam. Binnen 40 minuten reist u met de bus of tram vanuit het centrum van Amsterdam naar de voordeur van het Cobra Museum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer