© Koen Smilde Photography

EYE, het filmmuseum aan het IJ in Amsterdam, nodigt je uit een bezoek te brengen aan de vier filmzalen, tentoonstellingsruimte, interactieve 'basement', museumwinkel en het café-restaurant. EYE Film Instituut Nederland leert je op bijzondere wijze kennismaken met alle facetten van film en bewegend beeld.

  • Bezoek EYE Film Instituut Nederland en leer meer over bewegend beeld.
  • Ontdek de vele leuke films die er draaien of leer van de educatieve programma’s en activiteiten.
  • Neem een drankje op het terras met schitterend uitzicht over het IJ.
Adres:
IJpromenade 1
1031KT Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

EYE Film Instituut Nederland

EYE is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op film en bewegend beeld. EYE toont film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en informatiedrager. Met een scherp oog voor actuele, historische en artistieke ontwikkelingen worden tentoonstellingen met omlijstende filmprogramma’s samengesteld. Speciale aandacht gaat ook uit naar de jeugd. Naast kinder- en familiefilms verzorgt EYE educatieve programma's en activiteiten voor jongeren en volwassenen. De basement biedt de bezoeker, jong en oud, de mogelijkheid om op interactieve wijze door de gedigitaliseerde collectie van EYE te struinen. In de museumwinkel is een breed assortiment aan filmgerelateerde producten te vinden en het café-restaurant, met terras op het zuiden, heeft een prachtig uitzicht over het IJ.

Bezoek EYE Amsterdam

Aan de noord-oever van het IJ, pal tegenover station Amsterdam Centraal staat het nieuwe onderkomen van EYE Film Instituut Nederland. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects heeft een in het oog springend gebouw ontworpen met onder andere vier filmzalen met totaal 640 stoelen en 1.200 m² tentoonstellingsruimte.

Adres & bereikbaarheid

Filmmuseum EYE vindt u aan de IJpromenade 1 in Amsterdam. Het is gemakkelijk met de auto en per openbaar vervoer te bereiken via station Amsterdam Centraal. Vanaf station Amsterdam Centraal gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ en terug. Automobilisten en fietsers kunnen parkeren aan de achterzijde van het gebouw.

Meer in de omgeving

Wanneer je een bezoek brengt aan filmmuseum EYE, dan wil je uiteraard wel meer bekijken in de mooie hoofdstad Amsterdam. Zo is bijvoorbeeld het technologiemuseum Nemo zeer de moeite waard, maar ook beroemde musea als het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum mag je absoluut niet missen.

Tip van de redactie

Huur een fiets en ontdek ook de fraaie natuur in de omgeving. Fiets door de polders rond Amsterdam richting Volendam en Edam en bezoek de schitterende oud-Hollandse dorpjes aan het IJsselmeer.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer