© Nichon Glerum via Iamsterdam Mediabank
Categorie:Musea in Amsterdam

Het Joods Cultureel Kwartier

Al sinds de 16e eeuw, toen vele Joden vluchtten voor de inquisitie in Spanje en Portugal, wonen er in Amsterdam veel Joodse mensen. Het Joods Historisch Museum, gelegen in de buurt waar zij zich vestigden, vertelt over hun geloof en hun geschiedenis.

  • Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Joden en het Jodendom in Nederland.
  • Bekijk de enorme collectie kunst, foto’s en video’s online.
  • Breng ook een bezoek aan de fraaie Portugese Synagoge.
Adres:
Nieuwe Amstelstraat 1
1011PL Amsterdam
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Grootse collectie

Het Joods Historisch Museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 13.000 kunstwerken en historische objecten. Slechts een fractie hiervan is te zien in de permanente expositie, maar dat is genoeg om u een goede indruk te geven van de religie, cultuur en geschiedenis van Joden en het Jodendom in Nederland.

De Jodenbuurt in Amsterdam

Het Joods Historisch Museum bevindt zich in de Jodenbuurt in Amsterdam. Op een steenworp afstand vindt u de Hollandsche Schouwburg met een permanente expositie over de vervolging van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en een monument voor Joodse slachtoffers. U kunt dit ook combineren met een bezoek aan een van 's werelds mooiste synagogen: de Portugese Synagoge.

Iedereen is welkom

Voordat u het Joods Historisch Museum bezoekt, kunt u online de enorme collectie objecten, kunst, boeken, foto's en video's bekijken. Het museum heeft ook een kinderafdeling waar kinderen kunnen leren over familiewaarden en Joodse tradities. Kortom: het Joods Historisch Museum en de Jodenbuurt hebben veel te bieden en iedereen is welkom.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer