© Rijksmuseum Amsterdam
Categorie:Musea in Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is hét nationale museum van Nederland waar het verhaal wordt verteld van Nederland, van de Middeleeuwen tot nu. De wereldberoemde hoogtepunten uit de Nederlandse Gouden Eeuw – zoals de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het Melkmeisje van Johannes Vermeer - kun je in het Rijksmuseum bewonderen.

  • Het Rijksmuseum is een 'must see' tijdens je bezoek aan Amsterdam.
  • Bewonder topstukken uit de Nederlandse Gouden eeuw waaronder de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.
  • 8.000 objecten in 80 zalen vertellen je het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Een reis door de tijd

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Bezoekers kunnen een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Topstukken die je niet mag missen

De collectie van het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland van de Middeleeuwen tot nu. Kunst en geschiedenis in een internationale context. Wat je absoluut niet mag missen:

  • De Nachtwacht, het bekendste en wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van grote meesters, zoals Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt vind je hier naast elkaar. Ook als je maar kort de tijd hebt kun je hier het beste van de gouden eeuw bewonderen.
  • Neem een kijkje in het leven ten tijde van de Dutch Era, bekijk de eeuwenoude poppenhuizen daterend vanaf 1676.
  • Een geweldige collectie Delfts blauw aardewerk, van theeserviezen tot vazen.
  • De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland en is na een intensieve restauratie, geheel in originele staat teruggebracht.

De Philipsvleugel

In de Philipsvleugel organiseert het Rijksmuseum meerdere tentoonstellingen per jaar, zowel uit eigen collectie als met (inter)nationale bruiklenen. Er is een coffee corner aanwezig in de Philipsvleugel. Ook kun je hier catalogi en cadeaus behorend bij de tentoonstellingen kopen.

Meer in de omgeving

Naast het Rijksmuseum zijn er in de hoofdstad natuurlijk nog vele andere bezienswaardigheden in de omgeving. Zo is een bezoek aan het beroemde Anne Frank Huis de moeite waard, maar natuurlijk ook filmmuseum EYE Amsterdam of Van Gogh Museum mag je beslist niet missen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer