Stedelijk Museum in Amsterdam
© Mario Gogh via Unsplash
Categorie:Musea in Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam

Bezoek het Stedelijk Museum Amsterdam in de schitterende hoofdstad Amsterdam en geniet van schitterende tentoonstellingen en een vaste collectie vol twintigste eeuwse ‘meesters’.

  • Ontdek Stedelijk Museum en bekijk de bekendste werken uit De Stijl, Cobra, Pop Art en Minimal Art.
  • De vaste collectie bevat werken van o.m. Picasso, Appel, Mondriaan, Monet, Cezanne, Matisse, Chagall en Renoir.
  • Ontdek ook de mooie musea in de omgeving.
Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft een uitgebreide moderne- en hedendaagse kunstcollectie, waarbij de nadruk ligt op schilderkunst. Tot de permanente collectie van het Stedelijk Museum behoren schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's, toegepaste kunst en (nieuwe) media. Daarnaast presenteert het Stedelijk Museum het hele jaar rond tijdelijke exposities. U zult versteld staan van de vele topwerken van wereldniveau, die de kunstcollectie van het Stedelijk rijk is.

Moderne en hedendaagse kunst in Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een dynamisch museum die de vele kunststromingen en -ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Met name de kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw neemt een bijzondere plaats in. Binnen de permanente exposities ligt de focus op De Stijl, Cobra, Nouveau Realisme, Pop Art, Colorfield Painting, Zero en Minimal Art. Picasso, Karel Appel, Piet Mondriaan, Monet, Cezanne, Matisse, Chagall en Renoir zijn slechts enkele van de bekende kunstenaars wiens werken in het museum te bewonderen zijn.

Bezoek het Stedelijk Museum

Op het Museumplein in het centrum van Amsterdam ligt het Stedelijk Museum naast het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het wereldberoemde Concertgebouw. Vanaf het Museumplein bent u slechts enkele tramhaltes verwijderd van het Leidseplein, de Albert Cuyp markt en de gezellige buurt De Pijp. De laatstgenoemde heeft de hoogste horecadichtheid van Nederland en na een bezoek aan het museum kunt u in de talloze cafés en restaurants bijkomen met een hapje en drankje.

Bekijk deze video: Museumplein

Meer in de omgeving

Het Stedelijk Museum vindt u in de prachtige hoofdstad Amsterdam en daar is uiteraard nog veel meer te beleven. Zo vindt u vlakbij het beroemde Rijksmuseum met vele werken van Hollandse meesters uit de gouden eeuw, maar ook een bezoek aan Eye of het Anne Frank Huis is de moeite waard.

Tip van de redactie

Wandel vanuit het Stedelijk Museum Amsterdam naar het Vondelpark en drink een kop koffie op een van de fraaie terrassen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer