© Jack Hong via Shutterstock
Categorie:Musea in Amsterdam

Tulpenmuseum Amsterdam

Het Tulpenmuseum Amsterdam is opgericht en wordt gesponsord door een lokaal bloembollenbedrijf. Het ligt in de Jordaan en beschrijft en illustreert de geschiedenis van de tulp in Nederland. U vindt er informatie over de tulpenmanie en de fascinerende economische macht van de bloem tijdens de Gouden Eeuw in de zeventiende eeuw. Het museum is opgericht om het hele jaar door een historische achtergrond te bieden voor de tulpenfestivals en –verkoop die nog steeds op het Nederlanse platteland plaatsvinden.

  • Ontdek de geschiedenis van de tulp in Nederland.
  • Leer alles over de tulpenmanie van de zeventiende eeuw.
  • Shop souvenirs met tulpen in de giftshop.

Adres:
Prinsengracht 116
1015EA Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Geschiedenis en cultuur in bloei

Het museum is klein maar zit vol interessante geschiedenis en gebeurtenissen. Er is historische informatie over de tulpenmanie, over hoe bloembollen tijdens oorlogen dienden om het volk te voeden en de oorsprong van de bloem in Turkije. Zelfs moderne kweekmethoden worden toegelicht en geïllustreerd. Ook bezit het museum een collectie schilderijen van tulpen door Judith Leyster, een zeventiende-eeuwse schilder. Zij was een collega van de beroemde Nederlandse portretschilder Frans Hals.

Tulpen in Amsterdam

Als u naar een souvenir op zoek bent met tulpen, is de giftshop in dit kleine museum de plek om het te vinden. Mis het Tulpenmuseum Amsterdam niet: het is een betaalbaar en herkenbaar stuk Nederlandse geschiedenis. U vindt het net over de brug bij het Anne Frank Huis. Het past gemakkelijk binnen uw excursie naar deze wijk. Tramlijnen 13, 14 en 17 stoppen vlakbij op de halte Westerkerk. Ook buslijnen 170, 172 en 174 stoppen bij deze halte.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer