© Wynand Fockink
Categorie:Amsterdam

Proeflokaal Wynand Fockink

Staat u op de Dam met uw gezicht naar het Krasnapolsky Hotel dan moet u rechts de smalle Pijlsteeg in om bij het verscholen proeflokaal Wynand Fockink te komen. De likeurstokerij stamt uit 1679 en is door de jaren heen meerdere malen van eigenaar gewisseld, maar heeft altijd zijn authentieke sfeer weten te behouden. Wynand Fockink heeft een gigantisch assortiment jenever en likeuren. U kunt hier dagelijks tussen 15.00 en 21.00 uur een neut bestellen.

  • Proef het oer-Hollandse drankje jenever.
  • Ervaar de authentieke sfeer van proeflokaal Wynand Fockink.
  • Volg een workshop en stook uw eigen jenever.
Adres:
Pijlsteeg 31
1012HH Amsterdam
Toon locatie in Google Maps

Jenever van Wynand Fockink

Wynand Fockink is meer dan alleen een proeflokaal. U kunt met groepen een rondleiding krijgen langs de distilleerderij, deelnemen aan proeverijen en zelfs een workshop volgen waarbij u een eigen jenever stookt. U leert alles over het stookproces tot aan de diverse smaken die verwerkt zijn in oud-Hollandse likeuren, zoals Volmaakt Geluk, Bruidstranen en Hansje in de Kelder.

Hoe moet je jenever drinken?

Jenever is een oer-Hollands product en proeflokaal Wynand Fockink verheft het jenever proeven tot een bijzondere ervaring. Hierbij ontvangt u alvast een eerste les in het drinken van jenever. Het glas wordt zo vol mogelijk ingeschonken, zodat het ‘een kop’ heeft. U doet vervolgens uw handen op de rug en buigt naar het glas om deze kop eraf te slurpen. Til het glas niet op, want dan morst u jenever. En jenever morsen is toch de grootste zonde die u kunt begaan in Wynand Fockink. U bent gewaarschuwd!

Vond je dit interessant? Ontdek meer