Restaurant De Kas
© iStock
Categorie:Amsterdam

10x restaurants in Amsterdam

De mooiste locaties, het lekkerste eten en de beste wijnen. In Amsterdam heeft u keuze genoeg als het gaat om betaalbare topkwaliteit. Soms in een klassiek restaurant aan het water, soms in een levendige brasserie en soms op een terras met uitzicht op historische gebouwen... Amsterdam heeft het allemaal!

  • In Amsterdam kunt u genieten van vele heerlijke restaurants.
  • Ontdek de leukste locaties en beste wijnen.
  • Bekijk hier de 10 beste en betaalbare restaurants in Amsterdam.

Wij hebben de 10 beste en betaalbare restaurants voor u op een rijtje gezet:

1. Restaurant Greetje

Restaurant Greetje is een Hollands Specialiteiten restaurant waar met ingrediënten van Hollandse bodem wordt gekookt. Bij de keuzes van de ingrediënten staat het welzijn van mens en dier voorop. De sfeer in het restaurant is gemoedelijk en is er op gericht dat U in een huiselijke ambiance, gezellig en lekker dineert! Vergeten Hollandse gerechten worden bij Greetje op originele wijze gecombineerd.

Adres: Peperstraat 23, Amsterdam

2. Le Restaurant

Het restaurant zit bijna 'verstopt' in een gewone straat in de Pijp. Eenmaal binnen begint het feest al snel als je merkt dat het zeer professionele personeel je op een heel natuurlijke en leuke manier het ene na het andere amuse of gerecht presenteert, met daarbij een gedetailleerde uitleg van wat je ziet. Ongelofelijk het niveau van koken.

Adres: Frans Halsstraat 26H, Amsterdam

3. Wilde Zwijnen

Op de menukaart staan met name door de Hollandse keuken geïnspireerde gerechten. Ze gebruiken producten uit de streek en het seizoen dus de kaart wisselt regelmatig. Anders dan de naam WILDE ZWIJNEN doet vermoeden serveren ze naast vlees- ook vis- en vegetarische gerechten

Adres: Javaplein 23, Amsterdam

4. Envy

Envy behoort nog steeds tot de restaurants die door Michelin zijn bekroond met een Bib Gourmand. Dat is een onderscheiding die wordt toegekend aan restaurants waar je voor minder dan €35 heerlijk kunt dineren. Een wand in Envy bestaat uit 26 koelkasten die zijn bedoeld als showcases voor wijnen, maar ook voor kazen, worsten, oesters, jammen, chutneys, etcetera

Adres:  Prinsengracht 381, Amsterdam

5. Le Hollandais

Chef de cuisine Adriaan van Raab van Canstein is opgeleid bij de beste restaurants in Amsterdam en kookt volgens de Franse school. Gelegen in een mooi pand aan de schitterende rivier de Amstel eet u hier niet alledaagse, maar wel heerlijke creaties.

Adres: Amsteldijk 41, Amsterdam

6. Bolenius *

Bolenius Restaurant aan de Amsterdamse Zuidas brengt de ‘eat local’ gedachte in praktijk met een eigen moes- en kruidentuin direct om de hoek. Eigenaren Luc Kusters (chefkok) en Xavier Giesen (gastheer) omschrijven de keuken van Bolenius als ‘Nieuw Amsterdams’.  In de Nieuw Amsterdamse keuken wordt een mix van lokale ingrediënten en ouderwetse specerijen gebruikt, met respect voor traditie en natuur.

Adres: George Gershwinlaan 30, Amsterdam

7. Anna

Eten op zeer hoog niveau voor een uiterst redelijke prijs in een ontspannen, informele sfeer. Dat is kort samengevat de missie van Restaurant ANNA. Restaurant ANNA is gevestigd op het oudste en mooiste stukje Amsterdam in twee spectaculair verbouwde monumentale panden. Zij lopen door van de Warmoesstraat tot aan het Oudekerksplein. Je zit midden in ‘ de Wallen’ (middeleeuwen en ‘het leven’).

Adres: Warmoesstraat 111, Amsterdam

8. Lastage *

Klassiek Frans geschoold, maar met zijn wortels diep verankerd in de NoordHollandse polder. Lastage, een Oudhollandse term met een Franse klank leek op het lichaam van chef Rogier van Dam te zijn geschreven. Een hang naar eenvoud en traditie, zonder bang te zijn om te vernieuwen.

Adres: Geldersekade 29, Amsterdam

9. L'Invité

U wordt uitgenodigd om te genieten van pure en lichte gerechten in dit intieme restaurant op een mooie plek aan de gracht. Op de kaart staat Hollands wild, duurzaam gevangen vis en lokale groenten van het seizoen.

Adres: Bloemgracht 47, Amsterdam

10. Restaurant Sinne *

Restaurant Sinne is een eigentijds restaurant met een hoog verwen gehalte. ‘Sinne’ is een Zweedse term die staat voor zintuig, gemoed, humeur en ‘state of mind’. Eerlijke gerechten met klassiek  Frans karakter, met een moderne twist uit de Mediterraanse keuken. Een verrassende smaaksensaties en kwaliteit op het bord.

Adres: Ceintuurbaan 342, Amsterdam

Vond je dit interessant? Ontdek meer