© Koen Smilde Photography via i Amsterdam
Categorie:Amsterdam

Brouwerij 't IJ

Heeft u ooit eerder de combinatie van een windmolen en een brouwerij gezien? Brouwerij ’t IJ ligt naast Molen de Gooyer in Amsterdam. De brouwerij werd in 1983 opgericht in een klein gebouw aan het IJ. In 1985 verhuisde het bedrijf naar de Funen, een in onbruik geraakt badhuis naast Molen de Gooyer. Daar is het nu nog steeds gevestigd. De brouwerij is vernoemd naar de rivier het IJ en brouwt alle bieren ter plaatse.

  • Laat u rondleiden door deze lokale bierbrouwerij.
  • Ontdek het geheim van de bieren van Brouwerij 't IJ.
  • Sluit uw bezoek af met een heerlijk biertje.
Adres:
Funenkade 7
1018AL Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Molen de Gooyer

De voormalige korenmolen is een van de zes oude windmolens die Amsterdam nog telt. Van de zes staat De Gooyer het dichtst bij het historische stadscentrum. De molen werd in 1725 gebouwd en in 1814 verplaatst om weer wind te kunnen vangen (die door nieuwe gebouwen werd geblokkeerd). In het bijgebouw van de windmolen huist Brouwerij ’t IJ. De windmolen zelf trekt ook veel bekijks. De Gooyer wordt gezien als de hoogste houten windmolen in Holland, waardoor deze twee bezienswaardigheden gemakkelijk te vinden zijn bij een rondrit door Amsterdam.  

Proeflokalen

Brouwerij 't IJ is de perfecte plek om neer te strijken voor een snack en een biertje. De brouwerij heeft onder de molen een fijn terras waar het met mooi weer heerlijk vertoeven is met een goed glas bier. In het Blauwe Theehuis in het Vondelpark heeft de brouwerij nog een proeflokaal, waar u 's avonds ook kunt eten.

Rondleiding door de brouwerij

Rondleiding door de brouwerij Bent u benieuwd hoe Brouwerij 't IJ haar bier brouwt? Op vrijdag, zaterdag en zondag geven de brouwers een rondleiding door de brouwerij. De rondleiding wordt in het Nederlands én het Engels gegeven. Ontdek alles over de bijzondere geschiedenis van de brouwerij, het brouwproces en sluit natuurlijk af met een heerlijk biertje. U kunt niet reserveren voor en rondleiding, check van tevoren de website van Brouwerij 't IJ voor de actuele tijden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer