© Royal Coster Diamonds
Categorie:Amsterdam

Royal Coster Diamonds Amsterdam

Royal Coster Diamonds Amsterdam vertelt het verhaal van Amsterdam en diamanten. Royal Coster Diamonds is een belangrijk onderdeel van het diamantdistrict. De diamantenslijperij is tevens in het bezit van bijzondere Amsterdamse diamanten en ook enkele wereldberoemde diamanten.

  • Bezoek één van de oudste diamantslijperijen ter wereld.
  • Ontdek het verhaal van Amsterdam en diamanten.
  • Boek een rondleiding in elke gewenste taal.
Adres:
Paulus Potterstraat 2
1071CZ Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
De diamantslijperij van Amsterdam, Royal Coster Diamonds, is altijd drukbezocht. Wilt u een bezoek brengen aan Royal Coster Diamonds dan wordt u begeleid door een gids. U krijgt dan uitleg over de manier van slijpen en heeft na afloop gelegenheid om de diamant collectie van Royal Coster Diamonds te bewonderen. 

Diamanten van Royal Coster Amsterdam

Royal Coster Diamonds is een van de oudste diamantslijperijen van Amsterdam en van de wereld, die nog steeds in bedrijf is. Al 180 jaar wordt het vakmanschap van diamantslijpen bij Royal Coster Diamonds uitgeoefend. De Amsterdamse diamantslijperij viel onder andere de eer ten deel om de ‘Koh-i-Noor’ te slijpen. Deze wereldberoemde diamant behoort tot de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk. 

Bezoek Royal Coster Diamonds 

Net als vele andere grote attracties in Amsterdam, ligt Royal Coster Diamonds aan het Museumplein. U kunt bij Royal Coster Diamonds rondleidingen krijgen in iedere gewenste taal. Op een steenworp afstand van de diamantslijperij liggen het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw. Een straat achter Royal Coster Diamonds kunt u nog meer ‘glitter & glamour’ zien in de prominente winkelstraat, de PC Hooftstraat.

Vond je dit interessant? Ontdek meer