© Redcharlie via Unsplash
Categorie:Amsterdam

Sightseeing met Tram 2

Al ruim 110 jaar rijdt tramlijn 2 het vaste rondje in Amsterdam. Dagelijks stappen duizenden mensen in deze tram richting werk, school, vrienden of familie. Maar wat ze vaak niet weten is dat dit één van de mooiste ritten ter wereld is! Niet voor niets heeft National Geographic deze tramrit uitgeroepen tot één van de beste tramritten ter wereld!

  • Tram 2 behoort tot de beste tramritten ter wereld.
  • Ontdek de grote attracties van Amsterdam tijdens uw rit in tram 2.
  • Een ritje met tram 2 kost slechts 3,20 euro.

Wat ziet u onderweg?

Tramlijn 2 passeert talloze grote attracties van Amsterdam, en dat maakt deze tramrit dan ook zo geweldig!

Tijdens uw tram rit ziet u het prachtige Museumplein liggen met daarop het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Vervolgens gaat u richting het Leidseplein met alle gezelligheid van horeca, theaters en bioscopen om daarna door te rijden richting het Paleis op de Dam.

De route vanaf het Leidseplein naar de Dam gaat dwars door het centrum van Amsterdam. Zo gaat u via de smalle Leidsestraat, langs de bekende bloemenmarkt, over het Spui en passeert u talloze monumentale panden. En, niet te vergeten, onderweg steekt u alle grachten over die tezamen de unieke grachtengordel vormen. Het eindpunt is dan het Centraal Station.

Bekijk deze video: Verliefd

Alle highlights voor 3,20 euro

Een ‘once in a lifetime experience’ noemde National Geografic het, en dat is zeker niet overdreven. Want u ziet in vogelvlucht alles wat Amsterdam als stad zo schitterend maakt. Een tramritje kost u slechts 3,20 euro.

Kortom: tram 2 mag dus zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Amsterdam!

Tip van de redactie

Koop een dagkaart van 8 euro zodat u de gehele dag kunt op en afstappen om de highlights te bekijken!

Vond je dit interessant? Ontdek meer