© Koen Smilde
Categorie:Amsterdam

Strand in Amsterdam

Je zou het niet denken, maar Amsterdam heeft stranden. Strandzuid, Sloterplas en DOK Amsterdam liggen rondom Amsterdam en hebben allemaal strandpaviljoens, water en zand. Wilt u op een zomerse dag in Amsterdam naar het strand en u heeft geen zin om de trein te pakken naar Scheveningen, Zandvoort of Bloemendaal dan bieden de volgende stranden uitkomst.

  • Ga trendy loungen bij Strandzuid.
  • Ga pootje baden in de Sloterplas.
  • Bij Dok Amsterdam kunnen uw kinderen heerlijk spelen.

Strandzuid

Strandzuid in Amsterdam is gelegen tussen de Amsterdam RAI en het Beatrixpark (Europaplein 22). Ruim 2000 vierkante meter is ingericht als stadstrand. Strandzuid heeft een luxe uitstraling en in de zomer komt de upperclass van Amsterdam hier graag loungen, borrelen en zien en gezien worden. Maar laat u niet afschrikken door dit trendy imago van Strandzuid. Iedereen is welkom op dit stadsstrand, dat is uitgerust met talloze ligbedjes en een volleybalveld. Zwemmen is niet mogelijk, maar er zijn wel douches voor eventuele verkoeling. Ook voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. Het paviljoen Strandzuid serveert ontbijt, lunch, diner en kleinere tapas gerechten voor tijdens het loungen. In de winter transformeert hetzelfde etablissement in Zuidpool en worden hier evenementen georganiseerd in winterse sferen.

Zwemstrand Sloterplas

Bij de Sloterplas is het heerlijk vertoeven. Dit zwemstrandje in West is volop in ontwikkeling en omgetoverd tot een fijn stadsstrand. Er is hier van alles te doen: volleyballen, sport- en spelprogramma’s, u kunt er terecht voor eten en drinken en af en toe zijn er zelfs voorstellingen en festivals.

Pllek

Pak de pont over het IJ vanaf Centraal Station en strijk neer op het stadsstrand van het industriële Pllek. Amsterdammers komen speciaal uit het centrum naar Noord voor dit fijne strand, waar je van de zon maar ook zeker van het prachtige uitzicht op het IJ kunt genieten.

Dok Amsterdam

Net buiten het centrum, direct aan het IJ, vindt u deze hotspot. Onder het genot van een hapje en een drankje geniet u hier van muziek of luistert u naar verhalen rond het kampvuur. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de speciaal ingerichte speelhoek. Adres: Moersmanskkade 71.

Vond je dit interessant? Ontdek meer