Categorie:Amsterdam

Uitzicht op Amsterdam

Amsterdam is een van de meest fotogenieke steden in Europa. U kunt op vele plekken genieten van een mooi stadsgezicht. Voor een panoramisch uitzicht moet u echter een stapje achteruit doen of het hogerop zoeken in een van deze Amsterdamse uitzichtpunten. Vergeet uw camera niet!

  • Ontdek de mooiste plekken om foto’s te nemen van Amsterdam.
  • Ontdek waar u kunt genieten van een drankje of maaltijd met uitzicht.
  • Stap op de hoogste schommel in Europa, wel 100 meter boven de grond!

Amsterdamse cafés en restaurants met een fantastisch uitzicht

Er zijn veel plekken waar u kunt genieten van een drankje of maaltijd met uitzicht op het Amsterdamse stadslandschap. Ga lekker zitten op een strandstoel op het dakterras van het NEMO Wetenschapsmuseum met panoramisch uitzicht op het Scheepvaartmuseum en vele kerktorens en prachtige gebouwen. Als u liever een cocktail drinkt met een mooi uitzicht, zijn de chique dakterrassen van de SkyLounge bar in het DoubleTree by Hilton (vlakbij het Centraal Station) of Floor 17 in het Ramada Hotel aanraders. Andere geliefde restaurants met een mooi uitzicht zijn het centraal gelegen Blue Amsterdam bovenin winkelcentrum Kalvertoren met zijn uitzicht rondom en het hippe Hotel Okura in De Pijp, waar op de 23e verdieping in cocktailbar en restaurant met Michelinster zijn gevestigd.

Voor een fantastisch uitzicht vanuit uw bed boekt u een prachtige kamer met uitzicht in een van deze Amsterdamse accommodaties.

Uitzicht vanuit het noorden van Amsterdam

Voor het mooiste uitzicht op het aan het water gelegen stadslandschap van Amsterdam vaart u met de veerpont naar Amsterdam Noord. Hier ziet u de stad aan de overkant van het IJ liggen. Het Buiksloterwegveer brengt u in slechts drie minuten naar een scala aan culturele en culinaire attracties met een prachtig uitzicht, zoals restaurant Tolhuistuin met zijn hoger gelegen zomerterrras en het restaurant in EYE Amsterdam met zijn panoramisch uitzicht op Amsterdam aan de overkant. Het veer brengt u in 15 minuten naar de NDSM-werf, een voormalige scheepswerf die is omgebouwd tot creatieve vrijhaven met een prachtig uitzicht op Amsterdam vanaf de postindustriële beachbars, zoals Pllek en Noorderlicht. Voor een spectaculair uitzicht op de stad kunt u een voormalige scheepskraan, die is getransformeerd tot exclusief hotel, beklimmen voor een bungeejump.

Uitzicht vanaf A’DAM Toren

Voor een adembenemend uitzicht vanuit de lucht stapt u in de lift van de A’DAM Toren naar de A’DAM Lookout, een panoramaterras met de hoogste schommel van Europa. Hier vindt u ook restaurant bar Madam en het draaiende restaurant Moon op de 19e verdieping.

Tip van de redacteur: Bezoek de SkyLounge in het DoubleTree by Hilton aan het eind van de dag om te genieten van een heerlijke cocktail terwijl u de zon ziet ondergaan achter het stadslandschap van Amsterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer