Restaurant Bolenius in Amsterdam
Categorie:Amsterdam

Unieke dinerervaringen in Amsterdam

Het is geen geheim dat Amsterdam een belangrijke culinaire hoofdstad van Europa is, met een enorme keuze aan restaurants voor elke smaak en elk budget. Maar voor een extra bijzondere dinerervaring reserveert u een tafel bij een van de meer uitzonderlijke of unieke etablissementen in de stad.

  • Ontdek de meest unieke dinerervaringen in Amsterdam.
  • Dineer op het water tijdens een dinercruise op de grachten of op de Pannenkoekenboot.
  • Bespaar geld door online te boeken!

Uit eten in Amsterdam

In een stad die zo bijzonder is als Amsterdam, is het niet verrassend dat bezoekers veel keuze hebben als het gaat om bijzondere eetervaringen. Met de stad als achtergrond is een maaltijd in Amsterdam altijd een bijzondere ervaring, of u nu kiest voor een restaurant met een Michelinster of een kroket uit de automaat bij de Febo. Maar voor iets heel bijzonders is er een groot aantal restaurants dat een uniek concept combineert met hun culinaire aanbod.

Gedenkwaardige culinaire ervaringen in Amsterdam

Laat uw smaakpapillen de leiding nemen bij Ctaste, waar u in het pikkedonker dineert voor een bijzondere zintuiglijke ervaring. Of duik in het nieuwste thema bij De Culinaire Werkplaats, waar design samenkomt met dineren in een informele werkplaatsomgeving. Voor duurzaamheid op uw bord kiest u voor restaurant De Kas of de moderne hotspot Bolenius *, die beide een seizoensmenu met ingrediënten uit eigen tuin serveren. Of probeer Instock aan de trendy Czaar Peterstraat, een toprestaurant dat inspirerende gerechten serveert met overschot uit de supermarkt.

Dineren op het water

Natuurlijk hebben enkele van de meest unieke dinerervaringen in Amsterdam iets te maken met water. Voor een onmiskenbaar Amsterdamse ervaring stapt u op een rondvaartboot voor een dinercruise op de grachten, die door UNESCO zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed. Op beklim de trappen van REM-eiland, een voormalig uitzendplatform en meetstation in de Noordzee dat is getransformeerd tot industrieel restaurant op stelten hoog boven het IJ. Voor een extra bijzondere culinaire ervaring neemt u de boot naar Vuurtoreneiland, een piepklein eiland in het IJsselmeer waar in de zomer een popup-restaurant aan het water wordt geopend. U moet wel reserveren! In de winter vindt u er een gezellig restaurant in de kelder van een historisch fort. En voor een echt Hollands diner voor de hele familie gaat u naar de Pannenkoekenboot voor een all-you-can-eat pannenkoekenbuffet tijdens een riviercruise op het IJ.

Meer in Amsterdam

Nog steeds honger? Amsterdam zit vol geweldige dinerlocaties, ongeacht uw voorkeuren. Bekijk meer restaurants en dinerervaringen in Amsterdam of bekijk onze top 10 van restaurants in Amsterdam.

Tip van de redacteur: Ga voor een heel bijzondere gelegenheid naar het spectaculaire restaurant Moon voor een diner met panoramisch uitzicht op Amsterdam. Deze draaiende, ronde dinerzaal is gevestigd in A’DAM Lookout, op de bovenste verdieping van de A’DAM Tower, en biedt vanaf elke tafel een fantastisch uitzicht over de stad.

Vond je dit interessant? Ontdek meer