@Stromma Netherlands
Categorie:Amsterdam

Waterfietsen op de Amsterdamse grachten

Bevaar de grachten van Amsterdam op een waterfiets en bekijk de mooiste kant van Amsterdam vanaf de prachtige grachten. Het moet worden gezegd: het is heel bijzonder om 400 jaar architectuur, historische plekken en de zon die glinstert op het water te ervaren terwijl de wereld voorbij glijdt. Het is nog leuker als u dit kunt meemaken op uw eigen tempo. Waterfietsen geven u de tijd en ruimte om elke hoek van de grachten in het centrum van Amsterdam te verkennen terwijl u geniet van een leuke, gedenkwaardige middag met familie of vrienden.

  • Ervaar Amsterdam vanaf het water om de stad op zijn mooist te zien, vooral wanneer de zon schijnt.
  • Houd het groen: trapkracht is geweldig voor het milieu en uw gezondheid.
  • Een leuke activiteit voor het hele gezin.

Huur een waterfiets in Amsterdam

De fiets mag dan het meest iconische vervoersmiddel zijn in Amsterdam; de waterfiets is zijn geliefde neefje. Het heet niet voor niets een waterfiets. Op een waterfiets kunt u trappen, of eigenlijk peddelen, door de iconische grachten en alle attracties bekijken vanaf het water. Het systeem is zo eenvoudig dat u het echt zo doorhebt. Stap simpelweg aan boord. De passagiers aan de voorkant beginnen te trappen en drijven zo de schoepen aan die u voortstuwen in het water. Zodra u doorhebt hoe u moet voortbewegen en sturen, kunt u de hoogtepunten in het centrum van Amsterdam gaan verkennen.

Bekijk de topattracties van Amsterdam vanaf het water

Er is een aantal locaties waar u waterfietsen kunt huren. Ze zijn te vinden door de hele Grachtengordel. De meeste waterfietsen zijn geschikt voor maximaal vier personen. Het is dus een geweldig avontuur voor gezinnen met kinderen en vriendengroepen. Als u een waterfiets huurt, krijgt u instructies over hoe u veilig door het grachtenverkeer kunt manoeuvreren, een gratis gids met kaart van de beste routes door de stad en de Amsterdamse attracties waar u voorbijkomt. Daarnaast is de waterfiets voorzien van een regenkap voor het geval het slecht weer wordt terwijl u op het water bent. U kunt een waterfiets halen en terugbrengen bij het Leidseplein, het Anne Frank Huis (Westerkerk) en het Rijksmuseum.

Hoogtepunten van de grachtengordel

De hoogtepunten van Amsterdam liggen letterlijk aan uw voeten als u een waterfiets huurt. Er zijn zoveel grote bezienswaardigheden binnen de grachtengordel dat u bij elke brug waar u onderdoor vaart weer iets nieuws ontdekt. Belangrijke musea aan de grachten zijn het Rijksmuseum, Foam, Anne Frank Huis, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en het fotografiemuseum Huis Marseille. Andere iconische attracties die u vanaf de Amsterdamse grachten kunt bezichtigen zijn de Westerkerk, het Homomonument, de Stadsarchieven van Amsterdam en de Zeven Bruggen over de Reguliersgracht.

Tip van de redactie: Bekijk de stad niet alleen overdag vanaf het water maar boek een overnachting op een van de iconische Amsterdamse woonboten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer