Categorie:Amsterdam

Een weekend in Amsterdam

Volg het 24-uurs reisplan. U kunt Amsterdam het beste op de fiets ontdekken, dus huur een fiets en ga naar de charmante en aangenaam ouderwetse Jordaan.

  • Huur een fiets en verken de stad.
  • Bezoek het Anne Frankhuis.
  • Sluit de avond af met een kroegentocht.

De smalle straatjes en kleine huisjes geven u het gevoel van een dorp binnen een stad. Struin langs de unieke winkeltjes en boetiekjes in de Negen Straatjes. Misschien kunt u het Anne Frank Huis bezoeken en meer te weten te komen over het dagboek en het ongelofelijke verhaal van Anne Frank.

Meng u onder de Amsterdammers en geniet van heerlijke broodjes en sandwiches bij het gezellige lunchcafé Singel 404 (Singel 404). Ga na de lunch naar het Koningsplein om de drijvende bloemenmarkt te zien. Koop wat souvenirs en ga verder naar het Vondelpark om wat tijd door te brengen in het grootste park van Amsterdam, dat is vernoemd naar dichter Joost van den Vondel. Ontmoet Amsterdammers in het park of ontspan op het terras van het populaire Blauwe Theehuis (Vondelpark 5).

Stap weer op uw fiets en rijd langs de grachten en het Rembrandtplein naar Brouwerij 't IJ (Funenkade 7). Zoek de grote molen om deze kleine brouwerij te vinden, schuif aan op het terras en geniet van een van de vele tapbiertjes.

Fiets terug naar het westen van de stad en stop nog even voor een drankje bij Proeflokaal Wynand Fockink (Pijlsteeg 31) voordat u gaat eten. Geniet van een glaasje jenever. Zodra u trek begint te krijgen, gaat u naar het trendy Meneer Nieges (Westerdoksdijk 40), een modern en stijlvol restaurant met panoramisch uitzicht over het IJ. Sluit de avond af met een kroegentocht langs leuke bruine cafés zoals Café Nol (Westerstraat 109), Café De Twee Zwaantjes (Prinsengracht 114) en Café 't Smalle (Egelantiersgracht 12).

Vond je dit interessant? Ontdek meer