Categorie:Amsterdam

Winkelen in Amsterdam

Winkelen in Amsterdam kan elke dag van de week. Van 's ochtends vroeg en op sommige dagen ook 's avonds. In de verschillende wijken van Amsterdam vindt u een divers aanbod winkels. Mode, interieur en design wisselen de vintage winkels en koffiebars af voor een uitgebreide dag shoppen in Amsterdam!

  • Kom fashion shoppen in de Kalverstraat en Leidsestraat.
  • Voor unieke, verborgen parels gaat u naar de Negen Straatjes.
  • Luxe modemerken vindt u in de PC Hooftstraat.

Er zijn in Amsterdam veel gebieden met een groot aanbod aan modewinkels. Hier leest u waar de beste, meest sfeervolle en verrassende winkelgebieden van Amsterdam zijn.

Winkelen in het centrum

De Kalverstraat en de Leidsestraat zijn de bekendste winkelstraten van Amsterdam. Er zijn hier wel enkele dure modemerken te koop, maar de meeste winkels verkopen de gewonere merken die u in elke grote stad kunt vinden. Winkelcentrum de Kalvertoren is een plaats waar u alle grote merken kunt vinden.

De Negen Straatjes

De Negen Straatjes zijn een smeltpot voor alle vormen van mode. Er zijn vintage-winkels, trendy boetieks, ontwerpateliers, juweliers, galeries, bijzondere levensmiddelenwinkels en heel veel prettige cafés, lunchgelegenheden en restaurants. Om alle straatjes met hun verborgen pareltjes te ontdekken is minstens een dag nodig.

Topmode in Amsterdam

Een van de bekendste straten in Nederland is de luxe PC Hooftstraat, waar vrijwel alle grote merken merken op het gebied van mode en luxeproducten hun winkel hebben. Meer chique modezaken vindt u vlakbij, in de Cornelis Schuytstraat en de Van Baerlestraat, en verder in Zuid, in de Beethovenstraat. 

Red Light Fashion

Dit verwachtte u waarschijnlijk niet: voor nog meer topmode moet u nog naar de Wallen... Naast de dames van lichte zeden hebben zich daar een aantal jonge, getalenteerde ontwerpers gevestigd. Red Light Fashion bevindt zich aan de Oudezijds Achterburgwal. En ga, als u er toch bent, zeker langs bij de CODE Gallery Store en La Boeuf Shoes.

Kunst en antiek

Het Spiegelkwartier bevindt zich in een looproute naar het Rijksmuseum. Er is een keur aan kunst- en antiekwinkels. Bent u een liefhebber van oude kunst en curiositeiten, dan is dit uw buurt.
Op iedere zondag van maart tm december is er op het Spui een kunstmarkt gehouden: Artplein Spui.

Winkelcentra en warenhuizen in Amsterdam

Wilt u alles in één gebouw, ga dan naar de Bijenkorf of Magna Plaza - beide vlak bij de Dam. De Bijenkorf is een toonaangevend warenhuis, rijk aan mode en design. Magna Plaza is een elegant winkelcentrum met internationale allure.

Vond je dit interessant? Ontdek meer