© John Murzaku
Categorie:Arnhem

Wijnmuseum Arnhem

Hoe wordt wijn gemaakt? In de kelders van een van de oudste wijnhuizen van Nederland leert u alles over het proces en de verschillende smaken van wijn. En natuurlijk hoort een glaasje proeven daar ook bij.

  • Proef wijn in een unieke omgeving onder begeleiding van een expert.
  • Leer alles over het proces van wijn maken.
  • Wilt u thuis nog even nagenieten. In de winkel heeft u een ruime keuze aan de beste wijnen.
Adres:
Velperweg 23
6824BC Arnhem
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Tijdens een bezoek aan het wijnmuseum in Arnhem leert u alles over de geschiedenis en het proces van wijn maken. Het wijnmuseum is verbonden aan een van de oudste wijnhuizen van Nederland: Robbers en van den Hoogen. Als ergens veel kennis over wijn is, dan is het hier. De gidsen weten deze kennis vol enthousiasme over te brengen op de bezoekers.

Museum Proeverij Basis

U start met een rondleiding door de authentieke wijnkelders, waar u na afloop 3 heerlijke soorten wijn kunt proeven met een korte toelichting van een wijnexpert. De proeverij is extra bijzonder omdat u midden tussen de wijnflessen staat. Tip: als u de proeverij doet, is het handig om het museum vooraf te bezoeken.

Het museum bevindt zich op loopafstand van het treinstation Arnhem-Velperpoort.

Meer te doen in Arnhem

Bezoek ook het Nederlands Watermuseum: een interactief museum dat u meeneemt in de wereld van water. Andere aanraders in de buurt van Arnhem zijn: Het Openluchtmuseum, Het Nationale Park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum en Burgers Zoo. Kortom, in Arnhem kunt u zich rustig een paar dagen vermaken met het hele gezin.

Accommodatie in Arnhem

In en rondom Arnhem heeft u veel keuze voor hotels en appartementen. Verblijf bijvoorbeeld midden in het centrum, vanwaar u de stad kunt bezoeken of gemakkelijk de omgeving per openbaar vervoer verkent. Net buiten de stad overnachten kan ook. Verblijf bijvoorbeeld bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe en stap zo vanuit uw hotel de natuur in.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer