© Trabantos via Shutterstock
Categorie:Breda

De 5 leukste en bekendste cafés en terrassen in Breda

Breda is een bourgondische stad en dat kenmerkt zich ook zeker door de vele pleinen met lekkere terrassen en cafés en restaurants. Een terrasje pakken in Breda mag dan ook zeker niet ontbreken aan jouw bezoek. Wij hebben de leukste pleinen en cafés met terrassen op een rijtje gezet voor je.

  • Pak een terrasje op de leukste pleinen van Breda zoals de Grote Markt.
  • Geniet van een lekker biertje op het terras van de Bommel.
  • Ontdek de leukste cafés met terrassen van Breda.

De leukste pleinen van Breda

Breda is een bourgondische stad en kent vele cafés en terrassen. De leukste pleinen met terrassen zijn: de Grote Markt, Havermarkt, Vismarkt, de Haven en ’t Ginneken.

Wij hebben de 5 leukste en bekendste cafés met terras op een rijtje gezet voor je:

1. Bommel

De Bommel is één van de bekendste cafés in Breda en ver daarbuiten. Voor de deur kun je lekker op het terras zitten en binnen is het een gezellige bruine kroeg waar alle leeftijden bij elkaar komen. In het weekend is de Bommel open tot de late uurtjes waar je ook kunt dansen.

Adres: Halstraat 1, Breda

2. De Beyerd

Cafe de Beyerd is een begrip in Breda. Met maar liefst 125 bieren op de kaart (waarvan minimaal vijf uit de eigen brouwerij) is de Beyerd uitgegroeid tot een internationaal bekend biercafé. De eigenaar is zelfs door de Belgische brouwers' geslagen tot 'Ridder in de Orde van Roerstok. Dat is zeker voor een Nederlandse kastelein een bijzondere onderscheiding.

Adres: Boschstraat 26, Breda

3. Bruxelles

Bruxelles is gelegen aan het Havermarkt plein en een bekend en goed bezocht bruincafé. Je kunt hier vele bijzondere biertjes proeven. Ook is er een uitgebreide whisky en rum assortiment. Op de donderdagavond en het weekend is het café een welbezocht danscafé waar veel jonge mensen en studenten te vinden zijn.

Adres: Havermarkt 7, Breda

4. Zeezicht

Op de Grote Markt vind je Zeezicht; een begrip in Breda. U kunt heerlijk op het terras zitten en genieten van lekker hapje en drankjes! Ook zijn er vaak live-optredens en heeft het sfeervolle restaurant op de 1e verdieping een prima kaart.

Adres: Ridderstraat 1, Breda

5. Parc

Parc is een stijlvol en trendy locatie aan de Grote Markt. Parc heeft een lekker terras met een strak modern interieur. Ze serveren er heerlijke hapjes en drankjes. Op de 1e verdieping bevindt zich eveneens een cocktailbar waar ze de beste cocktails voor je maken!

Adres: Grote Markt 20-22, Breda

Vond je dit interessant? Ontdek meer