© VisitBrabant
Categorie:Breda

Stedelijk Museum Breda

Sinds 2017 is het volledig vernieuwde Stedelijk Museum Breda open. Wie meer te weten wil komen over de geschiedenis van Breda is hier op de goede plek. Maak een reis door de tijd langs verschillende voorwerpen uit het verleden van Breda - van de tachtigjarige oorlog tot vandaag de dag - en ontdek het verhaal achter deze mooie stad.

  • Ontdek het verhaal achter de mooie stad Breda.
  • Bewonder het oudste stadsgezicht.
  • Geniet van de prachtige locatie van het museum.

Adres:
Boschstraat 22
4811GH Breda
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Stadgezichten en gezichten van de Stad

De vaste collectie van Stedelijk Museum Breda vertelt het verhaal van de stad. De schilderijen van stadsgezichten laten de ontwikkeling van Breda zien, van vestingstad tot stad die mensen en bedrijven met elkaar verbindt. Het museum is het thuis van het oudste stadsgezicht van Breda. Het museum beschikt over een gevarieerde collectie, volop maatschappelijke en culturele projecten en allerlei activiteiten.

Daarnaast vind je bij het Stedelijk Museum Breda de gezichten van de stad. Maak kennis met Engelbrecht van Nassau en zijn vrouw Johanna van Polanen, voorouders van Willem van Oranje en heer en vrouwe van Breda. Ontdek in dit museum ook het werk van bekende kunstenaars uit de stad, zoals Reinhardt Willem Kleijn en Dio Rovers.

Voormalig Oudemannenhuis

Het Stedelijk Museum Breda is voortgekomen uit een samenwerking tussen Breda’s Museum en MOTI, Museum of the Image. Het museum zit in het voormalig Oudemannenhuis, één van de oudste gebouwen van Breda. Tot 1954 woonden hier bejaarde mannen. De monumentale gevel met daarop de beelden van Thijs en Geert, twee van de bekendste inwoners van het Oudemannenhuis, is zeker het bekijken waard.

Meer in Breda

Breda is een winkelstad bij uitstek. In het historische centrum vind je vele boetieks met een uitgebreid aanbod aan kleding, schoenen en woonaccessoires. Een lunch of diner kun je in een van de vele bourgondische cafés of restaurants nuttigen. In de zomer geniet je van een heerlijk drankje op een van de terrassen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer