© Andrew Wong via Unsplash
Categorie:Breda

5x restaurants in Breda

Breda, in het bourgondische Brabant, is één van de meest gastvrije steden in Nederland met een gezellig en mooi historisch centrum. Met de grote verscheidenheid aan restaurants kunt u hier kiezen uit de lekkerste smaken uit alle windstreken. Wij hebben de top 5 lekkerste restaurants voor u op een rijtje gezet.

  • Geniet van de Brabantse gastvrijheid en smaakvolle keukens in Breda.
  • Ontdek de top 5 restaurants van Breda.
  • Wolfslaar restaurant bezit een Michelin-ster en staat garant voor een exclusieve culinaire avond!

De top 5 restaurants in Breda

1. Bobbi's Bar

Bij het stijlvolle maar casual restaurant Bobbi’s Bar kan je terecht voor een ontspannen lunch of diner, waarbij de gevarieerde menukaart voor iedereen wel wat te bieden heeft. Naast een hapje eten is het echter ook een prima setting voor een avondje borrelen, wat vooral te danken is aan de grote stijlvolle bar die als blikvanger van deze zaak dient.

Adres: Gasthuispoort 1, Breda

2. Restaurant Zuyd

Wat het team van Restaurant Zuyd op tafel tovert zijn net ‘eetbare schilderijtjes’. De basis van de gerechten komt uit de Franse keuken, met invloeden uit de rest van de wereld. Van de amuses tot de bonbons bij de koffie: alles is huisgemaakt.

Adres: Ginnekenweg 35, Breda

3. Chocolat

Bij restaurant Chocolat, aan de voet van de Grote Kerk, combineren de koks de Franse keuken met wereldse invloeden. Op mooie dagen nodigt het mooie terras uit tot het aanbidden van de zon.

Adres: Torenstraat 9-11, Breda

4. Wolfslaar *

In een koetshuis van het schitterende landgoed Wolfslaar vindt u dit exclusieve restaurant (met Michelin-ster) waar u een bijzondere culinaire avond kunt beleven. Alleen al de schitterende omgeving is het tochtje meer dan waard!

Adres: Landgoed Wolfslaar, Wolfslaardreef 102, Breda

5. De Jonges van Zand & Klei

Als er iets bij Nederland hoort is het wel ‘de aardappel’. En laat dat nou net het product zijn waar ze bij De Jongens van Zand en Klei hun specialiteit van hebben gemaakt. Samen met enkele aardappelboeren uit de omgeving ontwikkelt dit restaurant de meest unieke aardappelgerechten, waar je heerlijk van kunt genieten in de hippe zaak aan de Veemarktstraat.

Adres: Veemarktstraat 76, Breda

Vond je dit interessant? Ontdek meer