© VVV Delft
Categorie:Delft

De grachten van Delft

De grachten van Delft maakten deel uit van het oorspronkelijke stadsplan. Ze dienden ter verdediging en als levensaders van de stad. Er werden goederen, mensen en levensmiddelen over vervoerd. Het woord “delft” zelf is afgeleid "delven" of “graven”. De oudste gracht is de Oude Delft; de stad is er in de afgelopen 750 jaar omheen gegroeid. De andere grachten staan nog steeds centraal in het stadsleven.

  • De grachten van Delft maken een groot deel uit van de geschiedenis van de stad.
  • Maak een rondvaart en leer hoe het leven vroeger om de grachten draaide.
  • Reis als een echte Delftenaar met de grachtentaxi.

De grachten van Delft

De Delftse grachten worden nu nog steeds gebruikt als vervoermiddel. Daarnaast zorgen ze voor waterbeheer en houden ze zo het water weg uit de bewoonde gebieden. De Delftenaren zijn trots op hun grachten en reizen vaak per watertaxi of privéboot de stad door. Lopen en fietsen worden gestimuleerd in de stad en op vele plaatsen kunt u het water oversteken met oude bruggen. Het is een aantrekkelijk gezicht.

Varen over de Delftse grachten

Tijdens een wandeltocht ontdekt u de achtergrond van de gebouwen waar u langsloopt. Maar tijdens een tocht over het water (met gids of op eigen houtje) krijgt u pas echt inzicht in de geschiedenis en cultuur van de stad. U kunt een grachtentaxi huren om de bezienswaardigheden te bezoeken. U kunt ze gewoon aanhouden op de gracht of telefonisch bestellen. Als u niet na elke stop een nieuwe boot wilt opzoeken, kunt u ook een boot voor maximaal acht mensen per uur huren. Boten maken onlosmakelijk deel uit van de Nederlandse cultuur.

Categorie: Lezen

Dineren op een boot

Geniet van het uitzicht en een maaltijd tijdens een cruise over de grachten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer