© Mitchell van Voorbergen
Categorie:Delft

Dineren op een boot

De grachten maken al eeuwenlang deel uit van het Hollandse leven. Ze zorgen niet alleen voor vervoer door en tussen de steden maar zijn inmiddels ook omgebouwd tot mobiele eetgelegenheid. Met name Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Den Haag en Delft bieden fantastische dinercruises, waarbij u over de grachten vaart en geniet van het uitzicht en een uitgebreide maaltijd.

  • Beleef een bijzondere avond op het water.
  • Bewonder de stad vanaf het water terwijl u geniet van een heerlijk diner.
  • Kinderen? Vaar dan mee met een pannekoekenboot. Of dineer juist romantisch met zijn tweeën.

Beschikbare cruisemaaltijden

Op de kanalen vindt u verschillende soorten dinerboten. Net zoals op het land kunt u kiezen uit verschillende internationale keukens:

  • Spaanse tapas-, Hollandse pannekoeken- en barbecuecruises: op deze boten geniet u van een cruise van 1 of 2 uur terwijl u een fantastische maaltijd krijgt geserveerd.
    • Sing-alongboten: hier vormt u zelf het entertainment. Geniet van een diner en zing mee met traditionele Hollandse muziek.
  • Romantische dinercruises: vaak wat duurder dan de andere dinerboten, geschikt voor groepen of juist met zijn tweeën. Ideaal als avond uit tijdens een huwelijksreis.

Eten en drinken op de grachten

Deze cruises zijn een fantastische manier om de stad vanaf het water te bekijken en te genieten van traditionele (of minder traditionele) Hollandse gerechten. Op sommige boten kunt u niet betalen met creditcard dus controleer dit van tevoren, zodat u goed voorbereid aan boord gaat. Ook zijn de drankjes niet bij alle cruiseprijzen inbegrepen; soms betaalt u hier extra voor. In combinatie met een wandeltocht door de stad kan zo’n cruise de kers op de taart vormen tijdens uw reis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer