© VVV Delft
Categorie:Delft

Een dagje Delft

Begin de dag met een verse koffie en zelfgemaakte appeltaart bij ‘Uit de Kunst’ (Oude Delft 140). Voor het koffiehuis staat een telefooncel waar iedere maand een andere kunstenaar in exposeert. Gekscherend wordt het ook wel het kleinste museum van de wereld genoemd. Wandel langs de gracht naar het meest fotogenieke stukje Delft op de hoek van de Nieuwstraat en de Wijnhaven. Maak enkele foto’s en vervolg uw weg naar de Koornmarkt 113 waar u op een rondvaartboot stapt voor een tocht door de grachten van Delft. (rondvaart van april t/m oktober)

  • Bekijk de kogelgaten die herinneren aan de aanslag op Prins Willem van Oranje.
  • Beklim de 365 treden van de Nieuwe Kerk.
  • Sluit uw dagje Delft af met bier en bitterballen.

Kogelgaten

Het is tijd om te lunchen in Stads-Koffyhuis Kleyweg (Oude Delft 133), dat de lekkerste broodjes van Nederland serveert. Neem ook een kijkje bij de toiletten, die zijn versierd met Delfts Blauw mozaïek. Hierna is het tijd voor een bezoek aan Museum het Prinsenhof (Sint-Agathaplein 1) waar kogelgaten in de muur herinneren aan de aanslag op Prins Willem van Oranje in 1584. Loop door naar het Vermeer Centre Delft (Voldersgracht 21) en kom alles te weten over de meester van het licht, Johannes Vermeer. Wandel naar de Markt via het atelier van Aardewerkfabriek De Candelaer (Kerkstraat 13), waar Delfts Blauw schilders aan het werk zijn.

Rustpauze

Het is tijd voor een snack en u kunt kiezen uit een Hollandse haring bij de visbanken (Camaretten 2) of een portie ‘Bill Clinton’ poffertjes in het Gulden ABC (Markt 34). Geniet van deze rustpauze want zo meteen gaat u de 365 treden van de Nieuwe Kerk beklimmen voor een schitterend uitzicht dat strekt van Rotterdam tot Den Haag. Mocht slecht weer belemmeren dat u omhoog kunt klimmen, bezoek dan het Praalgraf en de tentoonstelling over het Koninklijk Huis in de Nieuwe Kerk.

Bourgondische ervaring

Een dagje Delft moet afgesloten worden met een goede maaltijd. Bestel eerst een glas bier en een portie bitterballen in café De Wijnhaven (Wijnhaven 22), De Sjees (Markt 5) of Stadscafé  de Waag (Markt 11). Kies vervolgens voor een Bourgondische ervaring in Stadsherberg de Mol (Molslaan 104), waar u Middeleeuwse kleding krijgt aangemeten en met uw handen moet eten. Gaat uw voorkeur uit naar een culinaire ervaring, die uw smaakpapillen prikkelt, schuif dan aan in restaurant Van der Dussen (Bagijnhof 118).

Vond je dit interessant? Ontdek meer