Old Dutch blue bicycle parked by a canal in Delft
© Shutterstock
Categorie:Delft

Fietsroute Delft

Delft is een ideale uitvalsbasis voor fietstochten in alle richtingen van het land. De stadscentravan Den Haag, Schiedam en Rotterdam liggen minder dan twintig kilometer van Delft en kunt u op uw gemak in anderhalf uur op de fiets bereiken. Voor de fietsers die geen behoefte hebben aan de stad, heeft Delft ook een prachtige groene tocht door het Delftse Hout. In alle rust fietst u door een prachtig Hollands landschap van uitgestrekte weilanden vol koeien, water en knotwilgen.

  • Delft is de perfecte uitvalsbasis voor prachtige fietstochten.
  • Geniet van de historische stad of van de rustgevende natuur van het Delftse Hout.
  • Fiets door een prachtig Hollands landschap.

Flora en fauna

Het Delftse Hout biedt tal van bijzonderheden en recreatieve mogelijkheden. Fiets door een prachtig veengebied en Hollandse polders. Maak een rondje om de Grote Plas, waar op zomerse dagen mensen zonnen op het strand en afkoelen in het water. En breng een bezoek aan het Hertenkamp, een stadspark rijk aan flora en fauna en diverse waterpartijen. Bij diverse horecagelegenheden in het Delftse Hout kunt u terecht voor een kop koffie of een uitgebreide lunch.

Verdwalen onmogelijk

Vertrek vanaf de Markt in Delft en fiets rechts langs de Nieuwe Kerk. Over de brug gaat u linksaf de Van Miereveltlaan op en bij het passeren van de volgende brug slaat u opnieuw rechtsaf het pad Aan ’t Verlaat op. U fiets nu over een meter breed fietspad recht op het Delftse Hout af. Verdwalen is nagenoeg onmogelijk, want het gebied is voorzien van talloze verkeersborden die het fietsroutenetwerk in kaart brengen. Fietsen kunt u huren op het station van Delft. Veel fietsplezier in Delft.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Young woman bicycle on a wind blown dike in Holland, wind turbines in the background

Cycling Lifestyle – Waarom fietsen in ons DNA verankerd zit

Spring achterop en ervaar de Nederlandse fietscultuur, ontmoet nieuwe fietspioniers en laat je inspireren om ons mooie land zelf op de fiets te ontdekken.

Lees meer