Delft city centre market
© Frank Cornelissen via Shutterstock
Categorie:Delft

Markten in Delft

De markten van Delft trekken bezoekers van heinde en verre aan. Tussen de vaste bezoekers uit Delft lopen tientallen, zo niet honderden bezoekers uit omringende steden, zoals Den Haag of Rotterdam. Ook voor toeristen zijn de markten leuke ontdekkingstochten langs honderden marktkramen. Kleurrijke bloemenstallen, kramen met kaas en andere versproducten, en een duizenden stuks antiek, boeken en curiosa worden iedere week met passie en bezieling aan de man gebracht. De markten van Delft vinden plaats in het hart van de stad en zijn één van de publiekstrekkers van Delft.

  • Elke donderdag wordt in Delft een grote markt gehouden, die zeker een bezoek waard is.
  • Koop bloemen op de bloemenmarkt.
  • Sla je slag op de antiekmarkt.

De waren- en bloemenmarkt van Delft

Donderdag is de marktdag van Delft. Ingeklemd tussen het stadhuis en de Nieuwe Kerk vormen zo’n 150 kramen de Delftse warenmarkt. Het plein heet heel toepasselijk ook ‘Markt’. U kunt hier kaas, vis, groenten, brood, noten en veel ander lekkers kopen. Tussen alle versproducten vindt u ook verrassende koopjes, zoals kleding, fietsaccessoires en elektronische gadgets. De omringende horeca en terrassen bieden volop mogelijkheden om de koopjesjacht te onderbreken voor een kopje koffie.

Op vijf minuten lopen van de grote warenmarkt staat de bloemenmarkt op de Brabantse Turfmarkt. Dit schitterende stukje Delft verandert op donderdag in een kleurrijk portret met tientallen bloemenhandelaars en duizenden bloemen. Op zaterdag staat op deze locatie een kleinere versie van de warenmarkt met zo’n 50 kramen.

De antiekmarkt van Delft

Al jaren trekt de wekelijkse kunst- en antiekmarkt veel dagjesmensen aan, die willen genieten van het sfeervolle Delft en tegelijkertijd uren willen snuffelshoppen. Speur naar fraaie kandelaars, vintage servies of juist dat onbekende kunstwerkje dat ergens op u ligt te wachten. Wellicht tikt u bij een van de marktkramen nog een onbekend werk van Vermeer op de kop. De antiek- en curiosamarkt vindt elke zaterdag plaats van april t/m oktober. Deze markt vindt u langs de Voldersgracht en de grachten van de Hippolytusbuurt en de Wijnhaven.

Vond je dit interessant? Ontdek meer