Categorie:Delft

Top cafés en restaurants in Delft

Delft heeft vele cafés, barretjes en restaurants voor elke smaak en budget. Een historische binnenstad met grachten en pleinen vormen het decor voor gezellige terrasjes. Wat zijn dé places to be? We lichten voor u tien cafés en restaurants uit, allemaal toppers qua locatie, bar of keuken.

  • Voel je thuis in studentenstad Delft en ga uit eten like a local.
  • Vind de beste terrasjes op gezellige pleinen en aan historische grachten.
  • Specialiteitenrestaurants en fine dining voor culinaire fijnproevers.

Top 5 cafés

Grandcafé De Sjees

Bij De Sjees kunt u zomer en winter borrelen op het verwarmde terras. Geniet van de diverse speciaalbieren en gintonics én van het uitzicht op het historische Stadhuis van Delft. 

Seven Hills

Door de hoge glazen façade ziet u het stoere interieur van dit restaurant. Hier kunt u loungen New York style met een ‘high gin’ of een high tea bijvoorbeeld. Of zoek buiten een plekje in de zon op het bootterras.

Bar Sil

Het grote terras op de oergezellige Beestenmarkt is een geliefde locatie bij Delftenaren. Binnen is Bar Sil intiem, modern en minimalistisch met stoere materialen. Een DJ verzorgt de muziek.

Café Luna

Voor cocktails en mocktails gaat u naar Café Luna. De vrolijke kleuren en feestelijke drankjes brengen u vanzelf in vakantiestemming. In de winter gaan de terrasverwarmers aan.

Café Einstein

Dit is niet alleen een nostalgische bar, maar ook een Italiaans restaurant. In de gezellige binnentuin is het goed toeven met een hapje en drankje of een ‘high wine’. 

Top 5 restaurants

Restaurant Kruydt

In restaurant Kruydt kunt u sfeervol lunchen en dineren op een historische locatie. Waar zich voorheen de munitie-opslag van Defensie bevond, knalt het nu in de keuken. Kies uit diverse internationale gerechten en klassieke wijnen of laat de chefkok voor u een verrassingsdiner bereiden. 

’t Postkantoor

Vintage meubelen, kleedjes, hangplanten en kleurige lampen geven ’t Postkantoor een relaxte, huiselijke sfeer. Er is een zitje bij de haard en een terras aan de achterzijde. De kaart is een combinatie van de Franse en Oosterse keuken met Hollandse invloeden.

Brasserie ’t Crabbetje

Achter de bescheiden voorgevel gaat een juweeltje verscholen. Wordt u blij van fruits de mer, coquilles of zeetong? In het visrestaurant ’t Crabbetje krijgt u de lekkerste zee-gerechten geserveerd, op prachtig opgemaakte borden.  

De Delf

Aan de oudste gracht van Delft serveert De Delf de lekkerste hapjes… op een houten plank. Een broodplank, ‘Mieterse’ plank, kaasplank of zoete plank; laat u verrassen en deel het met uw tafelgenoot. In de zomer zit u heerlijk op de terrasboot voor de deur met uitzicht op historisch Delft.

Grk & zo

Wie denkt dat elk Grieks restaurant zo’n beetje hetzelfde is, moet eens binnengaan bij Grk & zo. Binnen is het onverwacht ruim met veel zitplaatsen, terwijl dit niets afdoet aan de intieme sfeer. Geniet van echt Grieks eten in een moderne, hippe zaak. Bonus: het fleurige zomerse terras op het Doelenplein.

Vond je dit interessant? Ontdek meer