© DelftImageBank
Categorie:Delft

Uitgaan in Delft

Delft is een bruisende studentenstad en daar past een eveneens bruisend uitgaansleven bij. Wilt u een avond uitgaan in Delft bereid u dan voor op een tocht langs prachtige bruine kroegen in historische panden of een zomeravond op een van de vele terrassen. Voor wie de avond dansend wil afsluiten zijn er enkele discotheken waar u tot in de vroege morgen kunt zwieren en dansen.

  • Geniet van een drankje op een van de vele gezellige terrasjes van Delft.
  • In deze echte studentenstad is er geen tekort aan uitgaansgelegenheden.
  • Ervaar de gezelligheid in de binnenstad van Delft.

Cafés van Delft

De meeste bruine cafés van Delft bevinden zich in de oude binnenstad. Vooral rondom de Markt en in de Wijnhaven, Hippolytusbuurt en Nieuwstraat struikelt u bijna over de vele gezellige cafés. In de zomermaanden staan de mensen hier vaak tot laat buiten te borrelen. Een andere concentratie horecagelegenheden is te vinden rondom het grootste terras van Delft, de Beestenmarkt. Hier verzamelen zich iedere vrijdag- en zaterdagavond honderden mensen om onder de 24 platanen op het plein te genieten van een biertje of wijntje. Aan de Beestenmarkt liggen diverse wijnbars, kroegen en biercafés. Gaat u hier de hoek om de Burgwal op passeert u ‘Speakers’, wat een van de bekendste discotheken van Delft is. 

Terrassen van Delft

De vele terrasjes in de oude binnenstad maken Delft een extra aantrekkelijke stad om in rond te dwalen. Bijvoorbeeld langs de Oude Delft, op het Heilige Geestkerkhof aan de voet van de Oude Kerk, de gezellige Wijnhaven en het knusse Doelenplein. Zoals eerder vermeld is de Beestenmarkt het grootste terras en dé ontmoetingsplaats voor Delftenaren. Ook aan de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal liggen enkele terrassen waar het heerlijk toeven is.

Vond je dit interessant? Ontdek meer