© Ben Nienhuis via Design Museum
Categorie:Den Bosch

Design Museum Den Bosch

Bij het Design Museum Den Bosch ontdekt u de mooiste hedendaagse kunst van beroemdheden als Picasso en Mendini en leert u wat de invloed is van kunst op de samenleving.

  • Bezoek het Design Museum Den Bosch in het nieuwe Museumkwartier.
  • Ontdek welke invloed kunst heeft op de Nederlandse samenleving had.
  • Bekijk de mooiste hedendaagse kunst van beroemdheden als Picasso en Mendini.
Adres:
De Mortel 4
5211HV 's-Hertogenbosch
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
In mei 2013 opende Prinses Beatrix het nieuwe Design Museum Den Bosch, dat samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch vormt. In dit prachtige museum toont men hedendaagse kunst en design voor een breed publiek in de hoop duidelijk te maken hoe ontwikkelingen in de samenleving en de kunst samengaan.

Kunst & Samenleving

Bij het Design Museum Den Bosch bekijkt u geen kunst om de kunst, maar laat men zien welke invloed kunst heeft op de samenleving en vice versa. De collectie omvat werken van beroemde kunstenaars als Picasso en Mendini, maar ook van Nederlandse helden als Gijs Bakker en Hella Jongerius en ook is er volop ruimte voor jong talent.

Meer activiteiten...

Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks zo'n tien tentoonstellingen die een mooie kruisbestuiving laten zien tussen kunst en design. Daarnaast zijn er lezingen, concerten en workshops... kortom, het Design Museum Den Bosch is altijd boeiend. Of geniet van de mooie stad Den Bosch.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer