© Jheronimus Bosch Art Center
Categorie:Den Bosch

Jheronimus Bosch Art Center

Het Jheronimus Bosch Art Center is volledig gewijd aan het leven en werk van Jheronimus Bosch, ook wel bekend als Jeroen Bosch. De beroemde schilder woonde van 1450 tot 1516 in Den Bosch, en zowel hijzelf als zijn werken waren bijzonder populair.

  • Ontmoet de beroemdste inwoner van Den Bosch in dit unieke centrum.
  • Ontdek de unieke, speelse schilderijen van Jheronimus Bosch.
  • Geniet van het prachtige panoramische uitzicht over de stad.
Adres:
Jeroen Boschplein 2
5211ML 's-Hertogenbosch
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Fantasie in actie

Jheronimus Bosch was uniek door zijn bizarre verbeelding. De meeste van zijn schilderijen hebben Bijbelse thema's en zitten vol met fantasiefiguren en dubbelzinnigheden. Veel van zijn werken zijn nog steeds een mysterie voor wetenschappers en bewonderaars. Talloze andere schilders haalden inspiratie uit het werk van Bosch, waaronder grote namen als Salvador Dalí, Jorg Immendorf en Robert Gober.

Ontdek het Jheronimus Bosch Art Center

In het middeleeuwse centrum van de 's-Hertogenbosch, ligt het Jheronimus Bosch Art Center. In een stijlvol complex, gevormd door een voormalige kerk en haar bijgebouwen, wordt op diverse wijzen het leven, het gedachtegoed en de werken van Jheronimus Bosch tentoongesteld.

Tijdens een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center krijgt u eerst een introductie door middel van een filmportret over Jheronimus Bosch en de tijd waarin hij leefde. Na dit filmportret gaat u met een glazen lift naar de bovenste verdieping van de 40 meter hoge toren. Daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad ’s-Hertogenbosch.

In de vier onderliggende  galeriekamers krijgt u een overzicht van het gehele oeuvre van Jheronimus Bosch in de vorm van hoogwaardige fotografische reproducties, uitgevoerd op origineel formaat. De drieluiken kunt u zelf openen en sluiten zoals dat ook in de tijd van Bosch gebeurde.   

Door de gehele expositieruimte hangt een collectie unieke wandtapijten met details uit het werk van Bosch. In de kelder vindt u het schildersatelier van Jheronimus Bosch gereconstrueerd. In deze sfeervolle ruimte zult u zich  echt in de middeleeuwen wanen.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer