© Nick_Nick via Shutterstock
Categorie:Den Haag

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk werd in 1656 opgericht en geldt als een van de oudste monumenten in de Haagse binnenstad. Het is een hoogstandje van de protestantse kerkelijke architectuur in Nederland. De Nieuwe Kerk lag oorspronkelijk op een eiland omringd door grachten tot deze rond 1900 werden gedempt.

  • Bezoek de monumentale Nieuwe Kerk.
  • Luister naar een concert in dit bijzondere gebouw.
  • Geniet van de prachtige architectuur.

Klassieke muziekvoorstellingen

Sinds de jaren zeventig heeft de Nieuwe Kerk geen kerkelijke functie meer. Wel worden er het hele jaar door zakelijke en culturele activiteiten georganiseerd. De Nieuwe Kerk, die is opgenomen in de top 100 Nederlandse UNESCO monumenten, heeft vooral een reputatie opgebouwd op het gebied van klassieke muziek. Een enkele keer verlaat zelfs het Residentie Orkest de Dr Anton Philipszaal voor een optreden in de Nieuwe Kerk.

Cultuur aan het Spuiplein

Het Spuiplein is het cultuurplein van Den Haag. Naast de Nieuwe Kerk liggen hier ook het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal, waar het hele jaar door muziek- en dansvoorstellingen worden gehouden. Kaarten voor voorstellingen in de Nieuwe Kerk kunt u aan de overkant in de Dr Anton Philipszaal kopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer