Categorie:Den Haag

De Ooievaart

De Ooievaart is de rondvaart door Haagse grachten. U leert Den Haag op een originele manier kennen en hoort allerlei bijzondere informatie. De rondvaart vertrekt het hele jaar vanaf de Bierkade en vaart in anderhalf uur langs diverse hoogtepunten, waaronder de statige huizen aan de Mauritskade en de Hooikade, de Paleistuin en het Malieveld.

  • Maak een rondvaart door de Haagse grachten.
  • Ontdek de geheimen van Den Haag.
  • Een gids vertelt u alles wat u wil weten.
Adres:
Bierkade 18B
2512AB Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Grachten van Den Haag

Vroeger was Den Haag een echte grachtenstad waar boten af en aan voeren om handelswaar te lossen in de vele binnenhavens en marktpleinen. De stroming door de grachten was echter niet optimaal, doordat Den Haag niet aan een rivier lag. Vuil zonk naar de bodem en al snel werd de stank ondraaglijk. Tussen 1640 en 1910 werden daarom veel binnengrachten gedempt. De Ooievaart kan gelukkig nog over de bestaande grachten een prachtige ronde om en door het centrum van Den Haag maken.

Kaartverkoop

Wilt u een rondvaart door Den Haag ervaren dan kunt u online of in het kantoor aan de Wagenstraat 193. Geef van tevoren aan in welke taal u een rondvaart wilt (Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans). Bent u met een grote groep dan kunt u overwegen een boot af te huren.

Vond je dit interessant? Ontdek meer