© Maurice Haak
Categorie:Den Haag

Bewonder de grootste collectie Mondriaans in Den Haag

Liefhebbers van het werk van Piet Mondriaan mogen Den Haag niet overslaan tijdens hun bezoek aan Nederland. Bezoek de permanente tentoonstelling Mondriaan & De Stijl in het Kunstmuseum in Den Haag en ontdek hoe hij zich als schilder ontwikkelde. U ziet hier onder andere Mondriaans Victory Boogie Woogie.

  • Ontdek de grootste collectie Mondriaans ter wereld in het Kunstmuseum.
  • Sta oog in oog met Mondriaans onvoltooide meesterwerk: Victory Boogie Woogie.
  • Vind nog meer prachtige kunst in het Mauritshuis, Escher in het Paleis en Museum Beelden aan Zee.
Adres:
Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum in Den Haag heeft de grootste collectie Mondriaans ter wereld. In de spectaculaire permanente tentoonstelling Mondriaan & De Stijl laat het museum zien hoe Mondriaan zich ontwikkelde van getalenteerd landschapsschilder tot pionier van de abstracte kunst. Iedere fase van Mondriaans ontdekkingsreis door de kunst is in het Kunstmuseum te bewonderen: van groene, realistische landschappen via felgekleurde molens tot zijn wereldberoemde abstracte composities met rood-geel-blauwe vlakken.

Victory Boogie Woogie

Het Kunstmuseum is tevens het thuis van het beroemdste werk van Mondriaan, het onvoltooide meesterwerk Victory Boogie Woogie. Mondriaan schilderde dit werk terwijl hij in New York woonde. Tussen de wolkenkrabbers van deze metropool wordt hij gegrepen door het ritme van de boogiewoogie. De energie die van de nieuwe muziek uitgaat, wil hij vastleggen op doek. Mondriaan werkte tot een paar dagen voor zijn dood aan dit ruitvormige schilderij, waarop hij met verf, tape en karton 574 kleurvakjes aanbracht. Ervaar zelf de impact van dit ultieme hoogtepunt van de carrière van Mondriaan.

Kunst in Den Haag

U vindt niet alleen werken van De Stijl in Kunstmuseum. Met 150.000 kunstwerken is het een van de grootste kunstmusea van Europa. U bekijkt hier topstukken van kunsticonen als Picasso, Kandinsky, Monet en Francis Bacon.

In de stad vindt u nog meer hoogwaardige kunst van internationale allure. Rembrandt en Vermeer schitteren in de collectie oude meesters van het Mauritshuis, in Escher in het Paleis prikkelen de optische illusies van M.C. Escher uw fantasie en Museum Beelden aan Zee herbergt een rijkdom aan sculpturen tussen de duinen van Scheveningen.

Tip van de redactie

Bent u na uw bezoek aan het Kunstmuseum geïnspireerd geraakt door Mondriaan? Ontdek dan de plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Mondriaan. Bezoek bijvoorbeeld het Mondriaanhuis in Amersfoort, zijn geboortehuis en tegenwoordig een prachtig museum. Of bewonder een ander icoon van De Stijl, de roodblauwe stoel van Rietveld in het Centraal Museum in Utrecht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer