© Arjan de Jager via The Hague & Partners
Categorie:Den Haag

Koninklijke fietsroute Den Haag

Ontdek de vele paleizen, landgoederen en kastelen die Den Haag maken tot de schitterende stad die het is. Want Den Haag is van oudsher dé stad van de koninklijke familie. Op de fiets rijdt u van Paleis Noordeinde door het Haagse Bos naar Huis ten Bosch, waar prinses Beatrix woont.

  • Fiets langs de mooiste paleizen, landgoederen en kastelen van Den Haag.
  • Bewonder de woonplek van prinses Beatrix, en koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
  • Deze fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur.

Eikenhorst

Fiets verder en verlaat het bos bij het Louwman Automobiel Museum. Steek hier over en sla rechtsaf richting Wassenaar. Na enkele kilometers ziet u bordjes waarop ‘Landgoederenroute’ staat. Volg deze route langs de mooiste kastelen, villa’s en landgoederen van Wassenaar. U passeert onder meer Landgoed de Paauw, waar vroeger prins Frederik der Nederlanden woonde. Vrij snel hierna kunt u bij het grote kruispunt de Rijksstraatweg oversteken naar de Papeweg en verschijnen op rechts de Koninklijke Landgoederen de Horsten, waar op Villa Eikenhorst Koning Willem Alexander en Koningin Máxima wonen.

Binnenhof

Fiets de Papeweg uit tot u bij station Voorschoten rechtsaf slaat en opnieuw rechtsaf slaat de Horstlaan op. U fietst nu tussen Kasteel Duivenvoorde en Kasteel Ter Horst in de richting van de Rijksstraatweg en gaat via dezelfde route terug naar Den Haag. Terug in Den Haag kunt u op de fiets nog de wandelroute afleggen langs de diverse koninklijke hoogtepunten in de binnenstad. De totale duur van deze fietstocht is ongeveer 2,5 uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Young woman bicycle on a wind blown dike in Holland, wind turbines in the background

Cycling Lifestyle – Waarom fietsen in ons DNA verankerd zit

Spring achterop en ervaar de Nederlandse fietscultuur, ontmoet nieuwe fietspioniers en laat je inspireren om ons mooie land zelf op de fiets te ontdekken.

Lees meer