Categorie:Den Haag

Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg van Den Haag is de oudste schouwburg van Nederland. Op deze unieke en stijlvolle locatie worden niet alleen internationale theatervoorstellingen opgevoerd, maar ook producties van het eigen theatergezelschap het Nationale Toneel.

  • Ga naar het theater in de Koninklijke Schouwburg.
  • Geniet van de bijzondere voorstellingen.
  • Bekijk de bijzondere architectuur.
Adres:
Korte Voorhout 3
2511CW Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Het pand werd oorspronkelijk gebouwd als stadpaleis voor Prins Karel Christiaan van Nassau-Weilburg aan het einde van de 18e eeuw. Den Haag kocht het statige pand in 1802 en veranderde het in de Nieuwe Haagse Schouwburg. In 1804 werd het theater geopend.

Uitvoeringen het hele jaar door

De Koninklijke Schouwburg ligt aan het Korte Voorhout in Den Haag en biedt meer dan alleen klassieke producties. Het hele jaar door worden er verschillende leuke evenementen en festivals georganiseerd. Beroemde theaterartiesten en comedians hebben op dit historische podium gestaan en de prijswinnende Barokopera Amsterdam geeft magische gelegenheidsoptredens. In deze schitterende omgeving worden musicals, cabaret en dansvoorstelllingen opgevoerd en er is ook ruimte in dit prestigieuze pand voor particuliere recepties, feesten en congressen. Het Paradijs, een wat intiemer theater, ligt op de bovenste verdieping en is een broedplaats voor hedendaags theater die internationale gezelschappen en toneelschrijvers aantrekt.

Moderne en historische locatie

Na de grondige renovatie van de Koninklijke Schouwburg van 1997 tot 1999 is het moderne theatercomplex dat we nu kennen ontstaan, hoewel de historische grandeur van de 18e eeuw nog steeds voelbaar is. Bij de renovatie werden de verlichting, de ventilatie, de toegankelijkheid en de zitruimte verbeterd. Voor de meeste voorstellingen zijn kaarten met korting verkrijgbaar, en kinderen onder de 12 betalen een speciale prijs. Op de website kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer