© Arjan de Jager via The Hague & Partners
Categorie:Den Haag

Koninklijke wandelroute Den Haag

Den Haag is niet alleen de stad waar onze regering zit, maar ook de koninklijke familie heeft sterke banden met de mooie, chique hofstad. Van Willem van Oranje en Prins Maurits tot het huidige Koninklijk Huis, Den Haag is altijd populair gebleven onder koninklijke types.

  • Wandel langs het koninklijk verleden van Den Haag.
  • Ontdek paleizen, bijzondere kerken en tuinen.
  • Bezoek het Binnenhof, het centrum van politiek Nederland.

Lange Voorhout

In een mooie stadswandeling loopt u langs allerlei koninklijke monumenten. Begin op het Lange Voorhout voor het Paleis Lange Voorhout, dat ook bekend staat als het Escher Museum. Wandel verder langs Hotel des Indes, het gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden naar de Kloosterkerk, waar prinses Ariane is gedoopt. Vele leden van het Koninklijk Huis en zelfs Sir Winston Churchill zijn u hier als klant voorgegaan.

Grote Kerk

Nadat u het Paleis Noordeinde heeft gezien loopt u de Molenstraat in en slaat u aan het einde rechtsaf. Na enkele tientallen meters over de Prinsestraat te hebben gelopen ziet u aan uw rechterhand de Paleistuin. Maak een kleine wandeling en probeer een blik te werpen op de daarachter gelegen Koninklijke Stallen.

Keer terug de Prinsestraat in en loop deze uit tot u de Grote Kerk en het oude stadhuis heeft bereikt. In het stadhuis zijn de geboortes van de prinsesjes aangegeven en in de Grote Kerk zijn Koningin Juliana en Prins Bernhard en Pieter en Margriet van Vollenhoven getrouwd. Loop terug over het Buitenhof en breng een bezoek aan de Gevangenpoort en het Binnenhof. Leer hier van alles over het politieke verleden van Den Haag, dat zo nauw verbonden is met het Koningshuis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Koninklijk Nederland

Lees alles over het Huis Oranje-Nassau.

Lees meer