© Jurjen Drenth via The Hague & Partners
Categorie:Den Haag

Kunst & design shoppen in Den Haag

Den Haag staat in eerste instantie bekend als de chique hofstad van Nederland. Maar juist in Den Haag wordt creativiteit erg gestimuleerd en zet men zich sterk in voor de creatieve sector. Dat uit zich ook in vele bijzondere exposities en kunst- en antiekwinkels. Dus bent u op zoek naar de beste kunst, de mooiste exposities en vernieuwend design, dan hebben wij voor u een aantal leuke adresjes.

  • Verken de winkels en galeries rondom Noordeinde.
  • Shop kunst van jong talent en gevestigde namen.
  • Snuffel op de antiek- en curiosamarkt in Den Haag.

Noordeinde

Uniek gebied rond het Koninklijk Paleis, waar gerenommeerde kunstgaleries, exclusieve antiquairs en juweliers te vinden zijn. Van eigentijds design tot klassieke meesters...

Neeltje Twiss

In een mooi pand vindt u een ruime collectie moderne kunst, antiek, en decoratieve objecten in verschillende prijsklassen.

Adres: Denneweg 10

Galerie voor hedendaagse kunst die veel jong talent de ruimte geeft. Veel exposities met schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van internationaal niveau.

Adres: Anna Paulownastraat 70a-b

Galerie Maurits van de Laar

Bijzonder werk waar het tegendraadse en experimentele karakter opvalt. Veel figuratieve schilderkunst en regelmatig bijzondere installaties of projecten van kunstenaars.

Adres: Herderstraat 6

Chiefs en Spirits

Bijzondere galerie gericht op kunst uit alle windstreken. Vooral veel schilder- en beeldhouwkunst van Afrikaanse origine.

Adres: Prinsestraat 49

Kunst- en antiekmarkt

Van mid-mei tot mid-september wordt er iedere week op donderdag en zondag een antiekmarkt gehouden in het centrum van Den Haag. Liefhebbers van antiek, curiosa, boeken, oude prenten of schilderijen kunnen hier hun hart ophalen. Terwijl u bladert door een bakje originele ansichtkaarten, speelt op de achtergrond een orgel typisch Nederlandse liedjes. Struin langs de stalletjes, geniet van de unieke sfeer op deze markt en kijk uit naar mooie souvenirs voor thuis.

In de zomer: van half-mei tot half-september op donderdag en zondag van 10.00 - 18.00.

Adres: Lange Voorhout

In de winter wordt de kunst- en antiekmarkt op Het Plein gehouden. Op donderdag van 10.00 - 18.00.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer