Categorie:Den Haag

Landgoed Clingendael

Landgoed Clingendael is een van de mooiste parken van Den Haag. Vanaf de zestiende eeuw woonden er diverse adellijke families, die er diverse tuinen aanlegden. De Japanse tuin is het bekendst en is slechts zes weken in het jaar geopend.

  • Maak een wandeling door de vele tuinen van landgoed Clingendael.
  • In het voor- en najaar is een bezoek aan de sprookjesachtig mooie Japanse tuin een must.
  • Landgoed Clingendael is gratis te bezoeken.
Achter het Huys Clingendael en de oud-Hollandse tuin ligt een ruime speeltuin en –weide waar kinderen spelen, jongeren een balletje trappen en families picknicken. Bij de theeschenkerij kunt u terecht voor een kopje koffie met appelgebak of een ijsje.

Tuinen van Clingendael

Het Landgoed Clingendael telt meerdere tuinen, die het groene hart sneller doen slaan. De bekendste tuin én rijksmonument is de Japanse tuin. U loopt over smalle paden en kleine bruggetjes langs een tapijt van mos dat af en toe wordt onderbroken door bijzondere planten, bamboe, rusthuisjes en een grillige vijver.

Andere tuinen, die u kunt bezoeken in park Clingendael zijn de rozentuin, de azalea’s en rododendrons van het sterrenbos, een oud-Hollandse tuin met buxushagen en bloemperken en een slingermuur waar bomen met zachte vruchten groeien.

Wandelen door park Clingendael

Het landgoed Clingendael is het hele jaar geopend en gratis toegankelijk. Alleen de Japanse tuin is vanwege de kwetsbaarheid van de tuin alleen open van begin mei tot half juni (9.00 – 20.00 uur) en de derde en vierde week van oktober (10.00 -16.00 uur). De hoofdingang van het park bevindt zich aan de Wassenaarseweg. Volg de gele paaltjes voor een wandelroute van vier kilometer en de rode paaltjes voor een wandelroute van twee kilometer.

Vond je dit interessant? Ontdek meer