© Arjan de Jager via The Hague & Partners
Categorie:Den Haag

Meijendel

Meijendel is een prachtig natuurgebied tussen Den Haag en Wassenaar, dat het hele jaar door natuurliefhebbers aantrekt. Het duingebied Meijendel wordt gekenmerkt door grillige waterpartijen, dennennaaldbossen en honderden vogelsoorten. Verder komen er in de duinen konijnen, vossen, wezels en reeën voor. Meijendel leent zich perfect voor lange wandelingen en fietstochten.

  • Kom tot rust tijdens een wandeling of fietstocht door Meijendel.
  • Spot konijnen, vossen, wezels en reeën.
  • Sta stil bij het monument op de Waalsdorpervlakte.
Adres:
Meijendelseweg 40
2243GN Wassenaar
Toon locatie in Google Maps

Waalsdorpervlakte

Natuurgebied Meijendel kent ook een zwarte geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hier in de duinen een paar honderd verzetstrijders door de Duitse bezetter geëxecuteerd. Een monument op de Waalsdorpervlakte, dat bestaat uit een betonnen rand met de tekst ‘1940-1945’, vier fusilladekruisen en een klokkenstoel, herinneren aan de slachtoffers.

Met dodenherdenking op 4 mei worden alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht op de Waalsdorpervlakte. Een erewacht staat bij de betonnen rand en de klok wordt na twee minuten stilte en het volkslied net zo lang geluid tot de laatste persoon het monument heeft gepasseerd.

Pannenkoekenhuis Meyendel

Na een stevige wandeling of fietstocht door Meijendel bent u vast toe aan een goede maaltijd. In het pannenkoekenhuis Meyendel kunt u elke dag van de week aanschuiven voor een lekkere pannenkoek. ’s Zomers kunt u ook eten aan de Wassenaarse Slag, het strand van Wassenaar dat u bereikt via Meyendel.

In het bezoekerscentrum Dunea kunnen ze u meer vertellen over de flora en fauna van het natuurgebied Meijendel.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer