Categorie:Musea in Den Haag

De Mesdag Collectie

In Den Haag, vlak bij het beroemde Panorama Mesdag, bezoekt u een uniek museum: De Mesdag Collectie. Hendrik Willem Mesdag liet eind 19e eeuw het museum zelf bouwen en hing er naast zijn eigen werk ook het werk van Franse en Nederlandse kunstenaars die hij verzamelde.

  • Ontdek niet alleen het werk, maar ook de smaak van Mesdag.
  • Combineer uw bezoek met een bezoek aan Panorama Mesdag.
  • Geniet van de collectie Franse en Nederlandse kunst.
Adres:
Laan van Meerdervoort 7F
2517AB Den Haag
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Bezoek de Mesdag Collectie

Tegenwoordig is de Mesdag Collectie een populair museum in Den Haag. Dit is niet altijd zo geweest. In de beginjaren, waarin Mesdag zijn bezoekers zelf een rondleiding gaf, was er weinig interesse. Pas na zijn overlijden ging de prijs van de entree omlaag. Meer mensen konden het zich nu veroorloven om de bijzondere plek te bezoeken. In het museum kunt u nog steeds een rondleiding volgen. U heeft de keuze uit twee rondleidingen: zo kunt u de vaste collectie bekijken of een rondleiding volgen die ook langs de tentoonstelling gaat die op dat moment te zien is. Zo leert u alles over Hendrik Willem Mesdag, zijn vrouw Sientje en hun bijzondere kunstcollectie.

Wie was Hendrik-Willem Mesdag?

De in Groningen geboren Mesdag is onlosmakelijk verbonden met de stad Den Haag. Hij was in de Haagse kunstwereld een invloedrijk persoon als bestuurslid van de Haagse Teekenmaatschappij en verzamelaar van Franse en Nederlandse kunst. Mesdag is misschien wel het meest bekend van Panorama Mesdag dat u ook in Den Haag kunt bezoeken.

Meer te doen in Den Haag

Na een bezoek aan De Mesdag Collectie is het aan te raden om misschien wel het bekendste werk van Hendrik Willem Mesdag te bekijken: De Panorama Mesdag, het grootste ‘ronde’ schilderij van Europa met een uniek beeld van Scheveningen in de 19e eeuw. Scheveningen in het echt zien na het panorama? Binnen twintig minuten staat u op het Scheveningse strand. In Den Haag zijn nog veel meer musea, bezoek bijvoorbeeld het Kunstmuseum Den Haag en het Haags Historisch Museum.

Overnachten in Den Haag

In Den Haag zijn vele hotels te vinden waar u ontspannen kunt overnachten. In Boutique Hotel Corona slaapt u in een 17e eeuws pand aan het Buitenhof en in het Hilton Hotel waant u zich in luxe.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer