Categorie:Musea in Den Haag

Escher in Het Paleis

Maurits Cornelis Escher was een grafisch kunstenaar die leefde tussen 1898 en 1972. Hij was een ware meester in het maken van houtgravures en lithografieën van onmogelijke situaties en optische illusies. Escher in Het Paleis is een permanente expositie in een voormalig paleis van de koninklijke familie in het historische centrum van Den Haag.

  • Ontdek het werk van de meester van de optische illusies: Escher.
  • Maak uw eigen optische illusie als herinnering.
  • Bewonder de expositie in een voormalig paleis van het Koninklijk Huis.

Werken van Grafisch Kunstenaar Escher

Stelt u zich eens voor: tekeningen waarin water omhoog stroomt, oneindige trappen, reptielen die in vicieuze cirkels kruipen tussen objecten op een bureau, die het papier waarop ze getekend zijn ontsnappen en weer binnengaan, handen die uit een stuk papier omhoog komen en zichzelf tekenen. De meeste mensen kunnen zich dit maar moeilijk voorstellen, laat staan dat ze het op papier kunnen zetten. Maar het is allemaal te zien in het Escher museum: Escher in Het Paleis.

Verwarring en amusement

De tekeningen verwarren en amuseren iedere bezoeker. Een afdeling met multimedia helpt u om optische illusies beter te begrijpen, en er zelf een te maken. Het kost maar een paar euro, en het duurt slechts anderhalf uur om de gehele collectie te bekijken. U zult uw ogen niet geloven bij Escher in Het Paleis.

Overnacht in Den Haag

Combineer Escher in Het Paleis met een lang weekend in deze stad. Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer