Lady walks through the Kunstmuseum Den Haag
© Mounir Raji via Kunstmuseum Den Haag
Categorie:Musea in Den Haag

Kunstmuseum Den Haag

Ontdek Kunstmuseum Den Haag en geniet van het schitterende art deco onderkomen en de unieke collectie kunst en mode.

  • Bezoek het Kunstmuseum Den Haag en geniet van schitterende architectuur.
  • Ontdek de collectie met werken van Mondriaan, Monet, Picasso, Schiele, Kandinsky en Bacon.
  • Bewonder de Victory Boogie Woogie, het beroemde schilderij van Mondriaan.
Adres:
Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Art deco gebouw

Het Kunstmuseum Den Haag neemt een prominente plaats in op het gebied van kunst en mode. Het museum bezit de grootste collectie werken van Mondriaan ter wereld, waaronder het beroemde Victory Boogie Woogie. Het door Berlage ontworpen Art Deco gebouw is net zo spectaculair als de collectie zelf en biedt al sinds zijn voltooiing in 1935 onderdak aan het Kunstmuseum.

Kunst in Den Haag

Den Haag is een kunststad bij uitstek. Hier vindt u de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, vele openbare kunsttentoonstellingen en talloze musea met kunstcollecties van wereldformaat. Het Kunstmuseum Den Haag is één van die musea die u tenminste een keer in uw leven moet hebben gezien.

Moderne kunst in Den Haag

Met Mondriaan, Monet, Kandinsky, Van Gogh, Picasso, Dumas, Constant, Francis Bacon, Louise Bourgeois en vele anderen onder één dak is het Kunstmuseum de droom van iedere kunstliefhebber. Je kan gemakkelijk een hele dag in het museum doorbrengen als je het allemaal wilt zien.

Meer in de omgeving

In en rond Den Haag is van alles te beleven. Uiteraard wil je de hofstad zelf goed bekijken, maar daarnaast is bijvoorbeeld ook een bezoek aan miniatuurstad Madurodam, de moeite waard. Hier ontdek je alles wat Nederland bijzonder maakt in het klein. Ook bij het bijzondere filmtheater Omniversum zal je beslist een indrukwekkende ervaring beleven!

Tip van de redactie

Huur een fiets en ontdek de koninklijke fietsroute. In en om Den Haag vindt u talloze kastelen, landgoederen en paleizen met koninklijke historie. Een schitterende route!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer