Het Louwman Museum in Den Haag presenteert de oudste en één van de meest bijzondere privécollecties automobielen ter wereld. Aan de hand van een paar honderd automobielen loopt u door de geschiedenis van de auto. Het Louwman Museum heeft een brede collectie met alles van antieke en klassieke modellen tot en met Formule-1 en hybride auto’s.

  • Ontdek de oudste en meest bijzondere privécollectie automobielen ter wereld.
  • Reis door de geschiedenis van de automobiel, van paard en wagen tot raceauto.
  • Bewonder bijzondere auto's zoals de Aston Martin uit Goldfinger en de Cadillac van Elvis.

De Louwman collectie

Sinds 1934 zijn twee generaties van de familie Louwman bezig geweest met het verzamelen van automobielen. Om de unieke collectie aan een groot publiek te tonen werd het huidige Louwman Museum ontworpen en in 2010 feestelijk geopend.

U wordt meegevoerd van de paard en wagen naar de eerste voertuigen die zelfstandig konden bewegen. U loopt langs de luxe vervoermiddelen van begin 1900, de naoorlogse “betaalbare auto’s” en de eerste raceauto’s. Hoogtepunten van het Louwman Museum zijn unieke exemplaren, zoals de bootauto, de strandauto en de zwaanauto, maar ook beroemde automobielen, zoals de Aston Martin van James Bond uit Gold Finger en de gepersonaliseerde Cadillac Fleetwood van Elvis Presley.

Bezoek het Louwman Museum

Het Louwman Museum heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die een zwak heeft voor auto’s. De grote variëteit aan auto’s met een rijke geschiedenis geven een brede blik op de ontwikkeling van de automobiel. Bezoekers van alle leeftijden kunnen alle dagen van de week, behalve maandag, een prachtige dag beleven in het Louwman Museum.

Veegestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer