© Omniversum
Categorie:Den Haag

Museon-Omniversum

Het Museon-Omniversum is een populair wetenschappelijke museum en grootbeeldfilmtheater in één. In het museum kun je zelf aan de slag met de toekomst van ons planeet en leer je hoe het leven op aarde is ontstaan. Daarnaast worden er spectaculaire grootbeeldfilms vertoond in het IMAX-koepel-theater. De films en exposities zijn zowel leerzaam als leuk.

  • Ontdek het Omniversum en beleef spectaculaire films als nooit tevoren.
  • Films zijn Nederlands of Engels gesproken en geschikt voor alle leeftijden.
  • Ontdek de wereld in het Museon en leer hoe het leven op aarde is ontstaan.
Adres:
President Kennedylaan 5
2517JK Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

One Planet

De permanente tentoonstelling One Planet gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en hoe de toekomst van onze planeet eruit zal zien. Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond? Met interactieve games en multimedia ga je met deze vraag aan de slag. Je wordt uitgedaagd om na te denken wat je zelf kunt doen voor een betere wereld.

Kom de wereld ontdekken

Aarde, dinosaurussen, de eerste mensen, energie, landen, Romeinen, water, fossielen, de Tweede Wereldoorlog, de noordpool, vrede en gerechtigheid. Dit is slechts een kleine greep uit de onderwerpen die in het Museon in Den Haag aan bod komen. Ontdek het zelf!

De films

De films in Omniversum voeren kijkers mee naar andere werelden: van een expeditie naar de top van Mount Everest tot een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. De programmering biedt documentaireachtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Films zijn Nederlands of Engels gesproken en geschikt voor alle leeftijden. Ieder uur start er een nieuwe film. Regelmatig wisselt de programmering.

Unieke ervaring

De films worden 500 keer vergroot en geprojecteerd op een rond koepelscherm. Dit is mogelijk doordat de projectielamp een sterkte heeft van 15.000 Watt. Deze lamp zou u vanaf de maan helder kunnen zien schijnen. In combinatie met het geavanceerd geluidsysteem, lijkt het alsof u middenin de film zit.

Meer in de omgeving

Bent u op bezoek in het Omniversum dan wilt u vast ook wel een kijkje nemen in de mooie hofstad Den Haag en een bezoek brengen aan het Kunstmuseum Den Haag. Niet ver hier vandaan vindt u ook Madurodam; de miniatuurstad die alles laat zien wat Nederland uniek maakt.

Vond je dit interessant? Ontdek meer