© Toolkit The Hague
Categorie:Den Haag

Paleistuin

De Paleistuin van Den Haag is een van de verborgen juweeltjes van de stad. De romantische tuin met bloemperken, fonteinen, hagen en vijvers ligt pal achter Paleis Noordeinde. Iedere dag verzamelt de Haagse bevolking zich in deze stille oase. Op warme dagen zoeken ouderen verkoeling tussen de bomen, spelen kinderen in het gras en wordt er gepicknickt door verliefde stellen.

  • Ga picknicken in de Paleistuin.
  • Maak een wandeling door deze romantische tuin.
  • Neem meteen een kijkje bij Paleis Noordeinde.
Adres:
Prinsessewal
2513EE Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Tuin van het Paleis Noordeinde

De Paleistuin werd in 1609 aangelegd als tuin bij van het Paleis Noordeinde. Tegenwoordig is het een rustig stadspark, waar u een wandeling kunt maken langs het natuurschoon en een collectie kunstwerken.

Pal naast de Paleistuin liggen de Koninklijke Stallen. In het rijksmonument staat onder andere de Gouden Koets van de Koninklijke Familie. Helaas zijn de Koninklijke Stallen niet toegankelijk voor het publiek, maar vanaf de Paleistuin kunt u wel dichtbij komen.

Picknicken in de Paleistuin

Een picknick is een van de leukste manieren om van de Paleistuin te genieten. Schuin tegenover de ingang van de Paleistuin kunt u een picknickmand ophalen bij het etablissement Van Prinse & Co. De Paleistuin is alle dagen van de week geopend van zonsopkomst tot zonsondergang.

Vond je dit interessant? Ontdek meer