© Toolkit The Hague
Categorie:Den Haag

Vredespaleis Den Haag

Het Vredespaleis in Den Haag komt is gebouwd op de idealen van pacifisme en het streven naar wereldvrede. Aan het einde van de 19e eeuw leefden deze principes sterker dan ooit tevoren. Toen het Vredespaleis in 1913 werd voltooid was het paleis even prachtig als het idee van wereldvrede zelf.

  • Bekijk 19e-eeuwse architectuur.
  • Tot stand gekomen door internationale samenwerking.
  • Neem ook binnen een kijkje tijdens een rondleiding.
Adres:
Carnegieplein 2
2517KJ Den Haag
Toon locatie in Google Maps

Werelds ontwerp

Het paleis werd gebouwd dankzij een collectieve samenwerking van landen over de hele wereld. Tijdens een rondleiding kunt u alle verschillende en unieke bijdragen zien die landen hebben gedaan om de prachtige tuinen, de architectuur en het interieur van het Vredespaleis mogelijk te maken.

Stad van vrede en recht

Het Vredespaleis had niet in een betere stad dan Den Haag kunnen staan: de stad van vrede en recht. Het gebouw wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt door het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrage, de Bibliotheek van het Vredespaleis en door de Haagsche Academie voor Internationaal Recht. Tijdens een rondleiding ontdekt u elk detail van dit bijzondere gebouw.

Bezoek het Vredespaleis

Wilt u het Vredespaleis bezoeken? Slechts een aantal keer per jaar wordt aan een groep van maximaal 20 personen een rondleiding gegeven. Deze dient u ook vooraf te reserveren. Het bezoekerscentrum naast het paleis is wel dagelijks, met uitzondering van maandag, te bezoeken. Hier kunt u een tentoonstelling en een film bekijken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer