Old port of Gouda
Categorie:Gouda

5x uniek overnachten in Gouda en omgeving

Gouda is de perfecte uitvalsbasis om het Groene Hart en de grote steden er om heen te verkennen. Ontdek de historische binnenstad, fiets door het prachtige polderlandschap en bezoek steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag, die slecht 20 minuten met de trein reizen zijn. Wij hebben de mooiste plekken om in Gouda en omgeving te overnachten alvast voor je uitgezocht.

  • Verblijf op bijzondere plekken, zoals een watertoren midden in de binnenstad.
  • Geniet van rust en stilte in een bed en breakfast midden in de polder.
  • Ontdek de mooiste plekken om te overnachten in Gouda en de omgeving.
Adres:
Markt 35
2801JK Gouda
Toon locatie in Google Maps

Goudse Watertoren

Slaap een nachtje in de kleinste woontoren van Nederland. Deze honderd jaar oude watertoren is nog een overblijfsel van de Koninklijke Plateelfabriek Zuid-Holland. Tegenwoordig wordt er geen aardewerk meer gemaakt, maar kan je er vorstelijk overnachten. Beklim de trappen en geniet van het uitzicht over het water.

Tiny House Baartje Sanders Erf

Overnacht in je eigen tiny house mét bedstee. Het Baartje Sanders Erf bestaat al sinds 1687 en is door de jaren heen de locatie van een atelier, pakhuis, bibliotheek en antiekhandel geweest. Je zit aan een rustig hofje, pal achter één van de leukste winkelstraten van Gouda. Met mooi weer kan je lekker in de tuin zitten, maar hou er wel rekening mee dat Rover, de viervoeter van de eigenaar je soms gedag komt zeggen.

Het Suikerpandje

Verstopt in een pittoresk steegje in het centrum van Gouda ligt het Suikerpandje. Vroeger was het een suikeropslag, nu een knusse bed & breakfast. Het Suikerpandje grenst aan een van de mooiste grachten van Gouda en je wandelt in een paar minuten naar alle hoogtepunten van Gouda, zoals de Markt met het stadhuis, de Sint-Jan en alle winkelstraten.

Van Rossum Stadshotel Woerden

Woerden ligt vlak bij Gouda en is net als Gouda bekend om de kaasmarkt. Onze tip in Woerden is Stadshotel Van Rossum, een heerlijk boetiekhotel. Gastvrijheid staat hier voorop. Behalve dat de kamers super Instagramwaardig zijn, kan je hier ook lekker eten en eerlijk eten: dit hotel heeft zelfs een boerderij waar ze hun eigen streekproducten verbouwen.

Surf house Schoonhoven

Hier zie je jezelf toch al heerlijk loungen op een warme zomeravond? Deze schattige tiny house staat pal aan het strand van rivier de Lek. Word ’s ochtends wakker met een prachtig uitzicht over de rivier, pak de roeiboot en ga op ontdekkingstocht. Bij deze accommodatie zitten ook twee fietsen, zodat je prachtig kunt fietsen door het polderlandschap van het Groene Hart.

Vond je dit interessant? Ontdek meer